ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Συμβιβαστική» και προσωρινή λύση μεταξύ ΤΟΕΒ και ΔΕΗ-Μέσω δικαστηρίων σηκώθηκε ο διακόπτης

«Συμβιβαστική» και προσωρινή λύση μεταξύ ΤΟΕΒ και ΔΕΗ-Μέσω δικαστηρίων σηκώθηκε ο διακόπτης

«Συμβιβαστική» και προσωρινή λύση μεταξύ ΤΟΕΒ και ΔΕΗ-Μέσω δικαστηρίων σηκώθηκε ο διακόπτης

Υπό την προϋπόθεση ότι οι ΤΟΕΒ θα εξοφλούν κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς η ΔΕΗ θα παρέχει ρεύμα στα αντλιοστάσια

Απρόσκοπτα θα συνεχιστεί η καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου, καθώς μέσω της δικαστικής οδού βρέθηκε η «συμβιβαστική» λύση, ώστε η ΔΕΗ να σηκώσει ξανά το διακόπτη για τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κατοχής και Λεσινίου.

Η ΔΕΗ κατά την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια έκοψε το ρεύμα στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ, που έχουν μεγάλες οφειλές προς την εταιρεία. Αυτή τη φορά όμως η λύση βρέθηκε μέσω των δικαστηρίων. Οι ΤΟΕΒ της περιοχής κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και τελικά έγιναν δεκτά, με τη ΔΕΗ να είναι πλέον υποχρεωμένη να παρέχει ρεύμα στα αντλιοστάσια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι ΤΟΕΒ θα εξοφλούν κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς.  Μια προϋπόθεση, που σύμφωνα με τους ανθρώπους των ΤΟΕΒ, που μίλησαν στη «Σ» θα εκπληρωθεί από την πλευρά τους.

Βασικό επιχείρημα των ΤΟΕΒ είναι ότι η διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσια και συνεπακόλουθα το μείνει ο κάμπος απότιστος συνεπάγεται οικονομική καταστροφή για τους αγρότες της περιοχής και ουσιαστικά την «καταδίκη» των ΤΟΕΒ να μην έχουν καμία δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης,  κατέθεσε ως μάρτυρας υποστηρίζοντας το αίτημα των ΤΟΕΒ για επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων, κατά την συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων, κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ουσιαστικά υπερασπίστηκε όσα λένε οι ΤΟΕΒ, πως οι οφειλές που δημιουργήθηκαν προς τη ΔΕΗ ήταν προϊόν κακοδιοίκησης, αλλά αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια με την καθίζηση των τιμών των προϊόντων τους και τη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους για την παραγωγή τους. Επίσης ένα βασικό επιχείρημα των ΤΟΕΒ είναι ότι έχουν εμπράκτως δείξει ότι θέλουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους καθώς για μεγάλο διάστημα εξοφλούσαν και τα τρέχοντα έξοδα και τη ρύθμιση που είχαν κάνει με τη ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση  με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι ΤΟΕΒ προωθούν την οριστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησής τους από τη ΔΕΗ μέσω της ενεργειακής κοινότητας και της εγκατάστασης ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μεσολόγγι ισχύος 108 MW και προϋπολογισμού περίπου 90 εκατ. ευρώ σε έκταση 1.300 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 69 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.020 σε όλη την χώρα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr