ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΣυμμετοχή του ΣΔΕ Αγρινίου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης Erasmus+ KA1

Συμμετοχή του ΣΔΕ Αγρινίου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης Erasmus+ KA1

Συμμετοχή του ΣΔΕ Αγρινίου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιμόρφωσης Erasmus+ KA1

Το Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συμμετείχε σε επιμορφωτικό Πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ1  που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο κατά την τρέχουσα περίοδο 9-14 Μαΐου 2022.

Το Πρόγραμμα είχε τίτλο «Μάθηση με τη χρήση Σχεδίων Δράσης» (Project BasedLearling -PBL).Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά δέκα εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία, Κροατία).Από το ΣΔΕ Αγρινίου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Δήμος Δημήτριος και Νάσιος Νικόλαος.

Η ανάγκη για τη συμμετοχή στο εν λόγω Πρόγραμμα προέκυψε από την ίδια τη μεθοδολογία-καινοτομία μάθησης του σχολείου που στόχο του έχει οι ενήλικες να:

·         ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση

·         συνδεθούν με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης

·         αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες

·         ενισχύσουν την προσωπικότητά τους ανακτώντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους

·         ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΣΔΕ Αγρινίου, από την ίδρυση του το 2003, μέσω και της καινοτόμου ευρωπαϊκής επιμόρφωσης, προσπαθεί να βοηθήσει τους ενήλικες εκπαιδευόμενους παρέχοντας τους χρήσιμα και ουσιαστικά εφόδια και προσόντα ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου Νικόλαου Νάσιου.

Το Πρόγραμμα εστίασε στην μάθηση μέσω των Σχεδίων Δράσης. Κατά τη διάρκεια του, οι συζητήσεις και η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων, αποκάλυψαν στοιχεία για την  εκπαιδευτική μεθοδολογία που εφαρμόζεται στις χώρες τους με ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, όπως η μέθοδος project.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και των  εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του στο Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 1 Ιουνίου 2022   εκδήλωση   όπου  έγινε  λεπτομερής παρουσίαση και απολογισμός  του Προγράμματος.

Και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας στο «Σαφάρι Μπαταριών και Ηλεκτρικών Συσκευών» – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη δράση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ