ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣυμμετοχή με δράσεις της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή με δράσεις της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή με δράσεις της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.ΕΔ. ΙΠ Μεσολογγίου στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Περιβαλλοντος προχώρησε στον καθαρισμό της Δυτικής Περιμετρικής. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η Ε.Ο.Ε.Δ σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και με ενεργούς πολίτες (που δεν κάνουν κριτική από το καναπέ και το πληκτρολόγιο) προχώρησαν σε καθαρισμό της Δυτικής Περιμετρικής. Είναι ένας δρόμος περίπου 5 χιλιόμετρων ο οποίος είναι ο αγαπημένος για περπάτημα και άθληση. Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετείχαν περίπου 30 εθελοντές οι οποίοι μάζεψαν περίπου 100 μεγάλες σακούλες απορριμάτων.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε όλοι στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας.Η ποιότητα του νερού που πίνουμε, τα τρόφιμα που τρώμε και ο αέρας που αναπνέουμε, όλα εξαρτώνται από τη προστασία του φυσικού κόσμου.Αλλά το περιβάλλον αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κινδύνους, οι οποίοι προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.Ας είμαστε όλοι πιο προσεχτικοί σε κάθε δραστηριότητα που κάνουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Ευχαριστώ όλους τους Εθελοντές που ήρθαν,τον Δήμαρχο Κ.Λύρο και την Αντιδήμαρχο Φ. Μελαχρή που μας παρείχαν μάσκες,γάντια ,νερά,αντισηπτικά καθώς και αγροτικό όχημα για την μεταφορά των απορριμάτων. Επίσης ευχαριστούμε τον υπάλληλο του Δήμου Σ.Τσαμαδιά.» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr