ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣυμμαχία Πολιτών: Η κλιματική αλλαγή ας μην αποτελέσει το άλλοθι για τις καταστροφικές πλημμύρες

Συμμαχία Πολιτών: Η κλιματική αλλαγή ας μην αποτελέσει το άλλοθι για τις καταστροφικές πλημμύρες

Συμμαχία Πολιτών: Η κλιματική αλλαγή ας μην αποτελέσει το άλλοθι για τις καταστροφικές πλημμύρες

Είναι αλήθεια ότι ζούμε στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης, χωρίς όρια και σεβασμό στο περιβάλλον ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα που οι συνέπειες της πλήττουν όλες τις περιοχές του πλανήτη. Ειδικά οι χώρες της Νότιας Ευρώπης όπως η Ελλάδα αντιμετωπίζουν ολοένα και συχνότερα ακραία φαινόμενα καύσωνα, ξηρασίες και δασικές πυρκαγιές αλλά και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ιδίως στις αστικές περιοχές.

Δεν είναι όμως η αύξηση των φαινομένων η μοναδική αιτία που έχουν τόσο δραματικές επιπτώσεις αλλά υπάρχουν βαθύτερα αίτια που έχουν να κάνουν με την δική μας προετοιμασία και τις προτεραιότητες της πολιτείας σε τομείς όπως η πρόληψη, η οργάνωση και οι υποδομές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες ήμερες βγάζουν στην επιφάνεια τις τεράστιες ελλείψεις και ανεπάρκειες που υπάρχουν στους τομείς αυτούς.

Ειδικότερα οι καταστροφικές πλημμύρες στο Καινούργιο, στο Αγγελόκαστρο και άλλες περιοχές του Δήμου Αγρινίου απέδειξαν ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ανεπαρκή και αυτό θα πρέπει να είναι καμπανάκι στα αυτιά των αρμοδίων ότι κάτι δεν έκαναν καλά και πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο.

Και για να διορθωθεί απαιτείται να υλοποιηθεί επιτέλους ένα συνολικό σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης επαρκές για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου μας στην εποχή της κλιματικής αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται άμεσα:

  • Να καταγραφούν οι ζημιές και να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν
  • Να αποζημιωθούν οι συνδημότες μας για την καταστροφή των περιουσιών τους.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Αγρίνιο: Αίτημα δημάρχου για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr