ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣυμμαχία Πολιτών: Αναγκαία η λειτουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων στον Δήμο Αγρινίου

Συμμαχία Πολιτών: Αναγκαία η λειτουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων στον Δήμο Αγρινίου

Συμμαχία Πολιτών: Αναγκαία η λειτουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων στον Δήμο Αγρινίου

Στις 27 Ιανουαρίου με ανακοίνωση μας και τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου είχαμε εκφράσει την έντονη ανησυχία μας, μεταφέροντας τον προβληματισμό των κατοίκων της περιοχής μας, για τον πολύ χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία σε σύγκριση με τη υπόλοιπη Ελλάδα.
Η ανησυχία μας, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία, ήταν βάσιμη καθώς 18 μέρες μετά διαπιστώνουμε ότι η υστέρηση της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζεται καθώς παραμένει και με διαφορά στην τελευταία θέση σε όλη τη Δυτική πλευρά της χώρας.
Το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ρυθμός εμβολιασμών υστερεί απελπιστικά σε σύγκριση με τον πανελλαδικό ρυθμό εμβολιασμών και μάλιστα μένουμε όλο και πιο πίσω (στις 26 Ιανουαρίου η Αιτωλοακαρνανία είχε διαφορά 1% από το πανελλαδικό ποσοστό ενώ στις 13 Φεβρουαρίου η διαφορά είναι 2,42%).
Ο πίνακας που παραθέτουμε για όλη τη Δυτική πλευρά της χώρας, ενημερωμένος με τα στοιχεία μέχρι τις 13/02/2021, είναι νομίζω αρκετά διαφωτιστικός και δεν χρειάζεται περαιτέρω διευκρινήσεις.

Απεικονίζει μια πραγματικότητα που αφορά ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία και για την οποία δεν ευθύνονται φυσικά οι εργαζόμενοι στην υγεία που κάνουν το καλύτερο που μπορούν.

Η λύση που δόθηκε να μετακινούνται για παράδειγμα οι πολίτες του Αγρινίου σε εμβολιαστικά κέντρα άλλων Δήμων για να εμβολιαστούν είναι ανέφικτη λόγω της τεράστιας έκτασης της Αιτωλοακαρνανίας και των μεγάλων αποστάσεων που πρέπει να διανύσουν. Μια μεγάλη ταλαιπωρία ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους.

Όμως η άνιση μεταχείριση των συμπολιτών μας σε σύγκριση με άλλες περιοχές είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να γίνει από κανέναν αποδεκτή και ούτε μπορεί να συνεχιστεί.

Ειδικά για τον Δήμο Αγρινίου όπου είναι συγκεντρωμένος περίπου ο μισός πληθυσμός της Αιτωλοακαρνανίας είναι προφανές ότι τα εμβολιαστικά κέντρα που υπάρχουν δεν επαρκούν για τον εμβολιασμό του πληθυσμού με ικανοποιητικό ρυθμό, ανάλογο με αυτόν της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η μοναδική  λύση επομένως είναι η λειτουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων. Γι αυτό θεωρούμε απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία και τη στελέχωση τους σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου που μπορεί να συνδράμει παρέχοντας όποια βοήθεια χρειαστεί.
Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δήμος Ναυπακτίας: Χωρίς προβλήματα στον Δήμο Ναυπακτίας συνεχίζεται η ψυχρή εισβολή της κακοκαιρίας «Μήδεια».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr