ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία» – Πρώτη έκδοση συνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου

«Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία» – Πρώτη έκδοση συνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου

«Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία» – Πρώτη έκδοση συνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας

Κοντεύει ένας χρόνος που ο Αγρινιώτης Συνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου έφυγε από κοντά μας. Η παρακαταθήκη στην μουσική που άφησε πίσω του είναι τρανή και η μνήμη του θα παραμένει πάντα ζωντανή σε όσους τον γνώρισαν, αλλά και σε όσους στο μέλλον θα μελετούν τις μουσικές και ποιητικές δημιουργίες του.

Σε λίγες μέρες-19 Μαρτίου 2020-ο Μουσικός Εκδοτικός Οίκος Παπαγρηγορίου-Νάκας στην αίθουσα του «Παρνασσού» στο κέντρο της Αθήνας, Πλατεία Καρύτση 8, ώρα επτά το βράδυ, θα παρουσιάσει την μουσική έκδοση του Δημήτρη «Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία» (ΜissaGraeca).

Την έκδοση επιμελήθηκε ο Γλωσσολόγος-φιλόλογος-μουσικός-διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Κατσιβανάκης ο οποίος χαρακτηριστικά τονίζει πως ο Δημήτρης Παπαποστόλου συνδύασε επιτυχώς στην Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία αρμονία αυθεντικά Ελληνική, χαρακτηρίζοντάς την σαν έργο μεγάλης έμπνευσης.

Στην εισαγωγή της έκδοσης ο Συνθέτης Τάκης αναφέρετε στην προέλευση του ήχου της Λειτουργίας που εκπορεύεται από την αρχαία Ελληνική μουσική, εμπλουτίζεται την Βυζαντινή περίοδο, προσπερνά το μεγάλο κενό που έφεραν στην Ελλάδα για πολλούς αιώνες αλλόθρησκοι κατακτητές και συνεχίζει μέσα από τις ιστορικές αναγεννήσεις της χώρας μας.

Στον πρόλογο του βιβλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, τονίζει ότι η Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία του Δημήτρη Παπαποστόλου ακουμπάει στην ψυχή, συγκινεί και ανεβάζει πνευματικά τον άνθρωπο.

Την έκδοση συνοδεύει CD της Συμφωνικής Ορθόδοξης Λειτουργίας ερμηνευμένης από την καταξιωμένη διεθνώς Πειραματική Χορωδία του Δημήτρη Παπαποστόλου, μαζί με άλλες πέντε χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από το οργανικό σύνολο του συνθέτη ProArte, αποτελούμενο από μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Οι ομιλητές είναι οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης, Άκης Γκολφίδης, μηχανικός ήχου, Ευάγγελος Κατσιναβάκης, γλωσσολόγος PhD, φιλόλογος, μουσικός, και Θωμάς Λουζιώτης, Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών. Συντονιστής είναι ο Κωστής Τσιάκαλος, δημοσιογράφος-ποιητής και συγγραφέας. Η ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα θα διαβάσει κείμενο του συνθέτη.

Για πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στον κύριο Ευάγγελο Κατσιναβάκη, τηλ.6947822133 &PanasMusic, τηλ. 2103221786.

Απόστολος Κων. Καρακώστας

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν τα εργαστήρια εικαστικής παρέμβασης “ΙΘΑΚΕΣ”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr