ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣύλλογος Λογιστών Αγρινίου: Ενημέρωση για νέα μέθοδο εξαπάτησης πολιτών με μήνυμα «gov.gr»

Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου: Ενημέρωση για νέα μέθοδο εξαπάτησης πολιτών με μήνυμα «gov.gr»

Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου: Ενημέρωση για νέα μέθοδο εξαπάτησης πολιτών με μήνυμα «gov.gr»

Ο Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου ενημερώνει τους πολίτες για τη νέα μέθοδο εξαπάτησης πολιτών με μήνυμα «gov.gr»

Εκτός από τις γνωστές μεθόδους εξαπάτησης: α) μέσω τηλεφώνου κάποιος προσποιούμενος πελάτη που θέλει να πληρώσει ηλεκτρονικά, ζητά κωδικούς τράπεζας και αριθμό κάρτας με στόχο να αποσπάσει χρηματικά ποσά από τον λογαριασμό του πολίτη β) προσποιούμενος υπάλληλο λογιστικού γραφείου ζητά κωδικούς taxis, ΙΒΑΝ κτλ.

Πλέον έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο εξαπάτησης. Πιο συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι στέλνουν μήνυμα στο κινητό του φορολογούμενου, το οποίο μήνυμα χρησιμοποιεί τα λογότυπα του GOV.GR και «ενημερώνει» για επιστροφή φόρου που δικαιούται ο φορολογούμενος, την οποία για να εισπράξει πρέπει να μπει σε ένα link, το οποίο προφανώς είναι ψεύτικο και ή κλέβει τους κωδικούςtaxis ή εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στο κινητό του.Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο είναι πιο δύσκολο για τον φορολογούμενο να αντιληφθεί την απάτη.

Το κράτος οφείλει άμεσα να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Μέχρι όμως αυτό να συμβεί και για να εκλείψει το συντομότερο δυνατό αυτό το φαινόμενο, προτείνουμε στους πολίτες: να μην εμπιστεύονται μηνύματα στο κινητό τους ή στο email τους που προέρχονται (υποθετικά) από το Υπουργείο Οικονομικών και τους χαρίζουν χρήματα. Το πρώτο που έχουν να κάνουν όταν βλέπουν τέτοια μηνύματα είναι να τα διαγράφουν και έπειτα να επισκέπτονται την σελίδα της ΑΑΔΕ να εισέρχονται με τους προσωπικούς τους κωδικούς και να ελέγχουν για νέα μηνύματα στην αντίστοιχη εφαρμογή επικοινωνίας. Επίσης πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση απάτης εναντίον σας να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές αρχές και ειδικά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Αγρινίου & Περιχώρων

Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ