ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας: Ανοικτά τα φροντιστήρια από 11 Μαΐου – Διαδικτυακά μαθήματα έως 22 Μαΐου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας: Ανοικτά τα φροντιστήρια από 11 Μαΐου – Διαδικτυακά μαθήματα έως 22 Μαΐου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας: Ανοικτά τα φροντιστήρια από 11 Μαΐου – Διαδικτυακά μαθήματα έως 22 Μαΐου

Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας έντονο το αίσθημα ευθύνης ως προς τη δημόσια υγεία, ακολουθήσαμε τις οδηγίες της πολιτείας και αναστείλαμε τη λειτουργία των φροντιστηρίων μας από τις 11 Μαρτίου 2020. Αντίθετα σ’αυτή την έλλογη και εύλογη θέση μας κάποιοι, αγνοώντας νόμους και κινδύνους, εξακολούθησαν το τυχοδιωκτικό τους έργο σε βάρος της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, παρέχοντας ιδιαίτερα μαθήματα, με αποτέλεσμα το πρώτο κρούσμα Covid-19 στη χώρα μας να μεταδοθεί από καθηγήτρια – φορέα του ιού σε μαθητή της στον Άλιμο. Σ’αυτή τη δύσκολη προσπάθεια λοιπόν, εμείς ήμασταν αρωγοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην κανονικότητα της ζωής των μαθητών μας και στην εξασφάλιση της υγείας της κοινωνίας μας. Όμως, είναι η κατάλληλη ώρα να επανενταχθούμε σε μια νέα καθημερινότητα με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και ισχυρότερη από ποτέ ατομική και συλλογική ευθύνη.

Έτσι, λάβαμε υπόψη μας ότι:

  • ως απλοί πολίτες επιβάλλεται να συνεχίσουμε τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
  • ως εκπαιδευτικοί να διδάσκουμε με την υπεύθυνη στάση μας τον τρόπο που πρέπει να σκέφτονται και να ενεργούν οι μαθητές μας.
  • ως υπεύθυνοι φορείς να εκτιμήσουμε τη χρονική απόσταση από τις 11 Μαΐουέως τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που δεν αφήνει περιθώριο για κανένα μαθητή ή καθηγητή να νοσήσει ή να εισέλθει σε καραντίνα. Κι αυτό γιατί η υγεία των μαθητών μας είναι ασφαλώς πιο σημαντική από κάθε επαγγελματική και οικονομική επένδυση.
  • ως παράγοντες της νόμιμης εκπαίδευσης να εφαρμόσουμε την ισχυρή σύσταση του Υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.
  • ως μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος να υλοποιήσουμε την απόφαση μετά τη Γενική Συνέλευση της 3ηςΜαΐου2020 για μαθήματα μόνο διαδικτυακά.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • τη διατήρηση των διαδικτυακών μαθημάτων, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 22 Μαΐου.
  • τα φροντιστήριά μας να είναι ανοιχτά από τις 1 1Μαΐου, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, για να συνεχίσουν τη διοικητική τους λειτουργία, ωστόσο τα μαθήματα να πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Σ’αυτό το κλίμα παρακαλούμε:

  • όλα τα μέλη του συλλόγου μας να τηρήσουν το πλαίσιο της διαδικτυακής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην υγεία των μαθητών μας, απορρίπτοντας κάθε πιθανό ή απίθανο ρίσκο.
  • οι γονείς των μαθητών μας να ταυτιστούν με το παραπάνω πλαίσιο.

Διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν τη διάδοση του Covid-19 και θα επανεξετάζουμε τις θέσεις και τη στάση μας.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ; Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ!

ΤΟ Δ/Σ

Ν. Φαρμάκης: «Το μέλλον της άρδευσης των ελληνικών καλλιεργειών περνάει μέσα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr