ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “Απόστολος Λουκάς”: Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “Απόστολος Λουκάς”: Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία “Απόστολος Λουκάς”: Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία  ΠΕΡ.ΕΝ.ΑΙΤ / ΝΙΑΣ “Απόστολος Λουκάς”  για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!
Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας , 3 Δεκεμβρίου Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας, ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Δηλώνουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!
Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε!
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας
«Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!»,
παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας ζητάμε εξειδικευμένη προστασία ως γυναίκες, παιδιά  με αναπηρία.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που αποτυπώνονται σε καταστασεις, όπως:
·  Λιτότητα,ακρίβεια , που δεν ειναι δυνατον να επιβιώσουμε με τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα ·  Στις δυσβάσταχτες αυξήσεις του κόστους ζωής που δυσχεραίνουν την διαβιωση μας.
·Αρνούμαστε την φτωχοποίηση μας,και ζητούμε αξιοπρεπή εισοδήματα  από συντάξεις ή επιδόματα, όπως επίσης  και εργασία
. Συμπερίληψη, προσβασιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Για το Δ.Σ
Η πρόεδρος Ελισάβετ Κρητικού και η Οργ.Γραμμ.Ιουλιανα Καρζά.

https://www.instagram.com/p/C0QrHXxt7-d/?igshid=YTI4YzE2YTYwMA== 

Γ. Παπαναστασίου για Φ. Ζησιμόπουλο: Έγραψε ξανά ιστορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ