ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣυλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά – Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση

Συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά – Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση

Συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά – Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση της σύλληψης των τεσσάρων την περασμένη Παρασκευή από την Δίωξη Εκβιαστών.

Όλα τα ψηφιακά πειστήρια εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής η έρευνα έχει δείξει ότι οι τέσσερις εμπλεκόμενοι δεν συνδέονται μεταξύ τους και συνελήφθησαν για αυτά που είχαν στην κατοχή τους.

Χθες το βράδυ, ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο στο πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζουν ότι δεν γνωρίζει τους άλλους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση.

Oπως υπογραμμίζουν η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν είναι το σπίτι του. Αποδεικνύεται από το μισθωτήριο. Επέλεξε να προστατέψει τη γυναίκα του απομακρυνόμενος από το σπίτι γιατί φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά αφέθηκαν οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που υπηρετούν στα ΟΥΚ. Και δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Όπως τονίστηκε από την υπεράσπισή τους αποδείχτηκε ότι δεν καμία σχέση ούτε επικοινωνία με τον άλλον συλληφθέντα.

Ο τέταρτος εμπλεκόμενος παραπέμφθηκε για παράβαση – σε βαθμό πλημμελήματος- του νόμου περί όπλων στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Η επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων έγινε υπό άκρα μυστικότητα ύστερα από πληροφορία που είχε φτάσει στην αστυνομία για συγκεκριμένα άτομα που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά.

 

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ