Συγκλονιστικές στιγμές στο Νοσοκομείο Αγρινίου κατά τη λήψη των «δώρων ζωής» - Ο διοικητής Μ. Σερασκέρης στο «Δυτικά FM 92,8»

Ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας έλαβε την απόφαση να ενταχθεί από σήμερα κιόλας στο Εθνικό Μητρώο δωρητών οργάνων σώματος

seraskeris

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (1.4.24) στο Νοσοκομείο Αγρινίου όπου μετά η διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου μιας γυναίκας έγινε η λήψη ζωτικών της οργάνων προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε βαρέως πάσχοντες σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες της χώρας.

Τα μέλη της οικογένειάς της επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισαν να δώσουν την έγκρισή τους και το αγαπημένο τους πρόσωπο να δώσει με τη σειρά του ελπίδα για μια νέα ζωή σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οποίοι κρίθηκαν ιστοσυμβατοί λήπτες. 

Εννέα συνολικά γιατροί από το Πανεπιστημιακό της Πάτρας, το Ωνάσειο και το Λαϊκό της Αθήνας βρέθηκαν στη νοσηλευτική μονάδα του Αγρινίου για να αφαιρέσουν λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα τους νεφρούς, τους πνεύμονες και το ήπαρ της 68χρονης που χάρισε ζωή με το θάνατό της, όπως ανέφερε ο διοικητής του  Νοσοκομείου Αγρινίου Μιχάλης Σερασκέρης μιλώντας στο «Δυτικά FM 92,8» και τη Φόνη Γερμενή.

Επί ποδός βρίσκονταν  η Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία ενώ «παρών» ήταν και ο κ. Σερασκέρης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξε από το προσωπικό  πλήρης ανταπόκριση στις απαιτήσεις που είχαν τεθεί.

Συγκλονισμένος από την εξέλιξη, ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας έλαβε την απόφαση να ενταχθεί από σήμερα κιόλας στο Εθνικό Μητρώο δωρητών οργάνων σώματος.

Ακούστε τι ανέφερε ο κ. Σερασκέρης στο «Δυτικά FM 92,8»: 

* Φωτογραφία αρχείου

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγρίνιο: Προσφορά ζωής από 68χρονη δότρια οργάνων - Γιατροί τριών ιδρυμάτων απόψε στο Νοσοκομείο

Τα ξημερώματα αναμενόταν ομάδα γιατρών από το Λαϊκό, το Ωνάσειο και το Πανεπιστημιακό της Πάτρας για τη λήψη των οργάνων που επρόκειτο να μεταμοσχευθούν.