Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο: "Δύναμη και ελπίδα η πάλη του λαού" (εικόνες - video)

Με απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο τιμήθηκε και φέτος από τα συνδικάτα η Εργατική Πρωτομαγιά στην Αιτωλοακαρνανία.

protomagia-main.-1

Με απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο τιμήθηκε και φέτος από τα συνδικάτα η Εργατική Πρωτομαγιά στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο Αγρίνιο, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η συμμετοχή στην κινητοποίηση κρίθηκε ικανοποιητική.

Τη φωνή τους με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ένωσαν συνταξιούχοι που διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, όπως τόνισαν, αλλά και φοιτητές.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  Γιώργος Ντουντούμης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ της Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής, ο  Γιάννη Καρναβιάς για την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, η πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Μάρθα Σαρακή και ο Βαγγέλης Τσούκας, πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, το μεγαλύτερο μέρος της οποία έγινε χωρίς βροχή, ασκήθηκε έντονη κριτική σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που  χαρακτηρίστηκαν συνυπεύθυνα  για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εργατική τάξη στη χώρα μας. "Να τους μαυρίσουμε στις εκλογές" ήταν το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ντουντούμης, κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσει η ίδια μας η ζωή.

Δείτε εικόνες από την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο:

"Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου! Αυτό φοβούνται, αυτό τρέμουν! Να κάνουμε το φόβο τους, πράξη!", τονίστηκε στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε πορεία στην οδό Παπαστράτου που  κατέληξε στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου. Εκεί κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη θυσία των καπνεργατών που δολοφονήθηκαν το 1926, Β. Γεωργαντζέλη και Θ. Καρανικόλα, από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Δείτε εικόνες και video από το agriniotimes.gr:

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες… Ο θρήνος της μάνας πάνω από το άψυχο κορμί του γιου και η έμπνευση για ένα αριστούργημα