ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣυγγνώμη παιδιά, αλλά λέξη “πλυροφορική” δεν υπάρχει!

Συγγνώμη παιδιά, αλλά λέξη “πλυροφορική” δεν υπάρχει!

Συγγνώμη παιδιά, αλλά λέξη “πλυροφορική” δεν υπάρχει!

Εντάξει, είπαμε σε αυτή την χώρα να αγιοποιήσουμε την νεολαία μας, λίγους νέους έχουμε, κάπου νιώθουμε την ανάγκη να τους κανακέψουμε λίγο παραπάνω μέχρι να γίνουν…ημι-πιτσιρικάδες που είχε πει και ένας πρώην πρόεδρος Βουλής.

Γινόταν παλιά καταλήψεις για ψύλλου πήδημα. κάπου αυτό υποχώρησε, ήρθε και η τηλεκπαίδευση οπότε και να το κλείσεις το σχολείο μάθημα γίνεται και μπαίνουν απουσίες.

Πρέπει όμως να πει κάποιος στα παιδιά ότι το γνωστό “παιδιά είναι” ισχύει και αμφίδρομα. Δηλαδή παιδιά είναι αλλά πρέπει να ξέρουν και κάποια βασικά πράγματα.

Είδαμε το χαρτί που κυκλοφόρησε στην κατάληψη του ΕΠΑΛ Καινούργιου και το κοιτάξαμε μια και δυο φορές να δούμε αν διαβάσαμε σωστά. Εντάξει, το ότι κατέλαβαν το σχολείο (αυτό έκαναν, το κατέλαβαν, δεν “έκαναν κατάληψη”, δεν είναι κάποιο θεατρικό δρώμενο το κλείσιμο του σχολείου με απόφαση κάποιου) λόγω και της… κατάργησης της αργίας των Τριών Ιεραρχών (!) μπορούμε να το αντιπαρέλθουμε.

Αλλά όταν βλέπεις την λέξη “πληροφορική” γραμμένη ως… “πλυροφορική” αναρωτιέσαι αν πρόκειται για κάποια φάρσα! Και μάλιστα δύο φορές!

Πως να συζητήσεις (όχι να επιτρέψεις κατάληψη, αυτό είναι κάτι άλλο) σοβαρά με τα παιδιά για τις ελλείψεις που βλέπουν, όταν γράφουν “οι υπολογιστές δεν είναι κατάλληλη (!) όστε (!) να γίνει το μάθημα της πλυροφορικής (!)”;

Συγγνώμη παιδιά, δεν ειρωνευόμαστε και στην τελική ανάλυση δεν φταίτε εσείς για αυτά τα γράμματα, το σύστημα που θέλει να συντηρήσει τον εαυτό του φταίει. Όμως, όπως λέει κι ο Καζαντζάκης δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς να κάνεις το χρέος σου, πρέπει “να αγαπάς την ευθύνη”.

Και η ευθύνη για τους μαθητές είναι να μαθαίνουν παρά τις δυσκολίες. Τα υπόλοιπα σας τα έχουμε πασάρει εμείς οι μεγάλοι, για δικούς μας πολιτικούς λόγους.

 

Συγγνώμη παιδιά, αλλά λέξη "πλυροφορική" δεν υπάρχει!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Φαρμάκης: Δεν μπορούμε να κάνουμε καουμποϊλίκια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ