ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣύγχυση με τις νέες στάσεις στο Αγρίνιο

Σύγχυση με τις νέες στάσεις στο Αγρίνιο

Σύγχυση με τις νέες στάσεις στο Αγρίνιο

Σύγχυση επικρατεί σε οδηγούς και επιβάτες για τις νέες στάσεις στο Αγρίνιο, καθώς τοποθετήθηκαν στάσεις σε λάθος σημεία ή σε σημεία που ουδέποτε είχαν οριστεί ως σημεία επιβίβασης και αποβίβασης

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σύγχυση επικρατεί σε οδηγούς του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου, αλλά κυρίως στους επιβάτες, για τις νέες στάσεις που έχουν τοποθετηθεί σε πολλές περιοχές του Δήμου Αγρινίου, αλλά δεν βρίσκονται στα καθορισμένα εδώ και πολλά χρόνια σημεία επιβίβασης και αποβίβασης.

Γεμάτοι απορία επιβιβάζονται οι Αγρινιώτισσες και οι Αγρινιώτες το τελευταίο χρονικό διάστημα στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, αναμένοντας από τους οδηγούς να ενημερωθούν τι ισχύει για τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης, καθώς στο πλαίσιο της βελτίωσης των υποδομών και της καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. ο Δήμος Αγρινίου τοποθέτησε σε όλο σχεδόν το φάσμα του Δήμου Αγρινίου περισσότερες από 30 στάσεις, οι οποίες όμως δεν είναι τοποθετημένες στα σημεία που είχαν οριστεί εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια από τον Δήμο, το Αστικό ΚΤΕΛ, την Τροχαία, το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας και γενικότερα από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αν και το αρχικό αίτημα του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου ήταν να αλλαχτούν μόνο τα πλεξιγκλάς σε συγκεκριμένες στάσεις που είχαν φθαρεί λόγω χρόνου, όπως αυτές στο Πανεπιστήμιο, το πρώην Πολυκλαδικό, στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, το Πάρκο κλπ, στις οποίες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται αρκετός κόσμος για να μετακινηθεί από και προς το κέντρο, τελικά τοποθετήθηκαν νέες στάσεις, χωρίς την ενημέρωση του ΔΣ του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν τις στάσεις αυτές σε λάθος σημεία ή ακόμη και σε σημεία που δεν είχε οριστεί ποτέ κατά το παρελθόν ως σημείο επιβίβασης και αποβίβασης.

Αποτέλεσμα είναι να επικρατεί σύγχυση στους οδηγούς των αστικών λεωφορείων για το που θα πρέπει να σταματούν και σύγχυση στους επιβάτες για το που πρέπει να περιμένουν για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Νάκο μέλος του ΔΣ του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου: «.Ήταν πολύ καλή ενέργεια να τοποθετήσουν νέες στάσεις, αλλά η ουσία είναι όταν τοποθετείς μια στάση να την τοποθετείς πρώτα στα σημεία επιβίβασης, τα οποία έχουν οριστεί εδώ και τουλάχιστον 29 χρόνια από την Τροχαία, τον Δήμο, το Αστικό ΚΤΕΛ, και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, γιατί στα σημεία αυτά χρειάζεται να περιμένει ο κόσμος, σ’ αυτά τα σημεία πρέπει να είναι προστατευμένος από το κρύο, την βροχή και τον ήλιο, αυτές δηλαδή οι στάσεις πρέπει να είναι σκεπασμένες, να έχουν στέγαστρο. Όταν αποβιβάζεται από το λεωφορείο κάποιος φεύγει αμέσως, δεν περιμένει, συνεπώς με την τοποθέτηση στάσης πρέπει να καλυφτούν τα σημεία επιβίβασης κυρίως.

Το πρόβλημα είναι ότι τώρα δεν τοποθετήθηκαν στα σωστά σημεία είτε επιβίβασης είτε αποβίβασης, ενώ υπάρχουν και στάσεις που μπήκαν σε σημεία που ουδέποτε στο παρελθόν ήταν στάση. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει, αλλά ούτε και εμείς οι οδηγοί. Για να αποφευχθεί κάθε πιθανό λάθος, κάτι που δεν έγινε, θα έπρεπε να ζητήσουν την συνδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς που πρέπει να τοποθετηθεί μια στάση βάση του νόμιμου σημείου που έχει οριστεί. Δεν έπρεπε να ζητήσουν τη συνδρομή πιθανότατα των Προέδρων των ΤΚ, γιατί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν και απλά είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν. Η τοποθέτηση μιας στάσης και ο ορισμός ενός σημείου επιβίβασης και αποβίβασης έχει γίνει βάσει της κυκλοφορίας, νόμων για τέτοιες περιπτώσεις και βάσει του πως μπορούμε να προστατέψουμε περισσότερο από την βροχή λ.χ τους επιβάτες που θα περιμένουν το λεωφορείο στη στάση».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η εικόνα της αγοράς ακινήτων σε Αγρίνιο και Αιτωλοακαρνανία – Χιλιάδες τα κλειστά σπίτια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ