ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣυνταξιούχοι Αιτωλοακαρνανίας: Σε αγωνιστική ετοιμότητα με φόντο το νόμο Κατρούγκαλου

Συνταξιούχοι Αιτωλοακαρνανίας: Σε αγωνιστική ετοιμότητα με φόντο το νόμο Κατρούγκαλου

Συνταξιούχοι Αιτωλοακαρνανίας: Σε αγωνιστική ετοιμότητα με φόντο το νόμο Κατρούγκαλου

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 11:00π.μ. στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων συνταξιούχων της Αιτωλ/νίας και της Ηπείρου.

Η σύσκεψη  έγινε με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα  των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων. Παρευρέθηκαν  δέκα επτά σωματεία  και εκατοντάδες συνταξιούχοι  από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου . Τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος  του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αιτωλ/νίας συνάδελφος Γιώργος  Δημητρουλής , ο οποίος και παρουσίασε στη σύσκεψη  τις βασικές θέσεις του σωματείου , για διεκδίκηση  λύσεων στα μεγάλα  προβλήματα  της κοινωνικής ασφάλισης .

Εισηγήσεις  στη σύσκεψη  έγιναν από τον Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας συνταξιούχων  ΟΑΕΕ συνάδελφο Παντελή  Τάτση  και τον  αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας συνταξιούχων  Ι.Κ.Α. συνάδελφο Λέανδρο Μάκα.

Ακολούθησε χαιρετισμός  από τον Πρόεδρο  του Εργατικού Κέντρου  Αγρινίου, συνάδελφο Μιχάλη Κατσιγιάννη  και ομιλίες από τους προέδρους  ή εκπροσώπους των σωματείων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων  τις αντισυνταξιουχικές , αντιασφαλιστικές πολιτικές.

Αποφασίστηκε  τα σωματεία να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα , να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις  των Διοικητικών τους Συμβουλίων και σε γενικές συνελεύσεις  για ενημέρωση των μελών τους.

Βασικά σημεία της δράσης μας να είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και η επιστροφή  σε ότι μας έχει   αφαιρεθεί. Να συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα κατά νομό με αγώνα  για προώθηση  λύσεων σε ζητήματα υγείας. Σε περιφερειακό επίπεδο  να συντονίσουμε τη δράση μας , σύμφωνα και με τις αποφάσεις  της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.

Να εκφράσουμε , τέλος, την συμπαράστασή μας  στην αγωνιζόμενη  αυτό τον καιρό μικρομεσαία αγροτιά , καλώντας  τους συνταξιούχους , όπου υπάρχουν αγωνιστικά μπλόκα διεκδίκησης, να πάρουν μέρος με την παρουσία τους.

Β. Κικίλιας από Αμφιλοχία: «Είμαστε σε μια σκληρή προεκλογική περίοδο, τους χρειαζόμαστε όλους» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr