ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδητα«Στοπ» στην παροχολογία, αλλά οι παροχές παραμένουν αναγκαίες

«Στοπ» στην παροχολογία, αλλά οι παροχές παραμένουν αναγκαίες

«Στοπ» στην παροχολογία, αλλά οι παροχές παραμένουν αναγκαίες

«Στοπ» στην παροχολογία, αλλά οι παροχές παραμένουν αναγκαίες

Το «τσουνάμι επικείμενων παροχών», όπως το αποκάλεσε, επιχείρησε να ανακόψει κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας πως αυτή η κατάσταση απειλεί να δημιουργήσει «ψεύτικες προσδοκίες» στους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: η Ελλάδα «έχει ήδη κάνει πολλά στο πεδίο της στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» και η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει σε πιέσεις πέραν των ανώτατων ορίων που θέτουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών.

Σωστά είπε ο Πρωθυπουργός ότι  οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Σωστά και δεν πρέπει να δημιουργηθούν  φρούδες ελπίδες στους πολίτες. Όμως σημασία έχει ότι οι παροχές είναι αναγκαίες, γιατί αυτή τη στιγμή τα μέτρα της κυβέρνησης απλώς έχουν μειώσει τις απώλειες.

Το ζήτημα είναι ότι η κοινωνία μετρά και με τα κυβερνητικά μέτρα σε ισχύ απώλειες στα εισοδήματά της. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πληθωρισμός «έτρεχε» για αρκετούς μήνες με υψηλά ποσοστά πριν προκύψει για παράδειγμα η (μικρότερη από τον πληθωρισμό) αύξηση στον κατώτατο μισθό τον περασμένο Μάιο.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Γκορμπατσόφ, το Τσερνομπίλ της ΕΡΤ και ο ερχομός του στην Ελλάδα το 1993…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ