ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣτον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων ο Aντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος

Στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων ο Aντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος

Στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων ο Aντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος

Στις εκδηλώσεις στην Ποντοκερασιά Κιλκίς και τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος. 

Στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων ο Aντιπεριφερειάρχης Θ. ΒασιλόπουλοςΣυγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η ερευνητική δράση Erasmus+ «WildMapsFit» στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο, ο οποίος εκτείνεται σε μία έκταση 310 στρεμμάτων, όπου  φέτος γιορτάζει τα 21 χρόνια λειτουργίας του, ενώ ταυτόχρονα  λειτουργεί και  έκθεση φωτογραφίας με τα  φυτά που καλλιεργούνται.

Τα εγκαίνια του χώρου ευαισθητοποίησης για την φυτοποικιλότητα έγιναν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά,  ενώ ενεργό συμμετοχή στις πολύπλευρες δράσεις είχε και ο ΕΛΓΟ -«Δήμητρα».

Ο κ Βασιλόπουλος  ξεναγήθηκε  στους χώρους του Βαλκανικού  Βοτανικού Κήπου ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπουργό ζητήματα που αφορούν την αγροτική επικαιρότητα. Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε:

«Η παρουσία του υπουργού στις εκδηλώσεις στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Συζητήσαμε διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας  όπως για παράδειγμα  τη δικαστική  εξέλιξη με τις ελιές Καλαμών και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας  όπου στην πράξη πλήττονται χιλιάδες παραγωγοί στην χώρα αφού πρόκειται για ένα εθνικό προϊόν.

Βασικό ζητούμενο παραμένει  για εμάς η  αναζήτηση  λύσεων  ώστε να δικαιωθούν οι  παραγωγοί μας».

Στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων ο Aντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος

Ξηρόμερο: Εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Παπαδάτου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ