ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΣτον… κόσμο τους

Στον… κόσμο τους

ΠΑΝΑΙΤΟΛΙΚΟΣ ΣΗΜΑΤο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού επανέρχεται με ανακοίνωση για να απευθυνθεί στους φιλάθλους του και όλο τον αθλητικό κόσμο για τη στάση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) σε ένα ζήτημα που φαίνεται και είναι απλό, αλλά οι άνθρωποί της πνίγονται σε…  μια κουταλιά νερό, ή εξυπηρετούν κάτι που οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν. Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κανείς το σύντομο ιστορικό της ανακοίνωσης για να καταλάβει πως στην Ελλάδα ορισμένα ζητήματα δεν θα πάρουν ποτέ το σωστό δρόμο.

 

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με την παρούσα επιστολή θέλει να εκφράσει την οργή του, για την αντιμετώπιση που έτυχε από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης σε ότι αφορά την μεταφορά του Τμήματος Ανδρών από τον Βόρειο Όμιλο της Α2 ΑΝΔΡΩΝ στον Νότιο Όμιλο. Το συγκεκριμένο αίτημα υπήρξε διότι οι μετακινήσεις που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε στον Βόρειο Όμιλο, είναι δυσβάσταχτες οικονομικά αλλά και με απίστευτη ταλαιπωρία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά :

•          5 Ιουνίου 2014 : ο Σύλλογός μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ο.Χ.Ε. και καταθέτει τις προτάσεις του, όπου μεταξύ άλλων προτείναμε την μεταφορά του συλλόγου μας στον Νότιο Όμιλο στη θέση του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ και την μεταφορά της ομάδας του Βόλου στον Βόρειο Όμιλο στην δική μας θέση. Κάτι τέτοιο φάνταζε απαγορευτικό για την διοίκηση της Ο.Χ.Ε. αφού θα παραβιάζονταν η Προκήρυξη.

•          21 Σεπτεμβρίου 2014 : Μετά την μη δήλωση συμμετοχής του Σωματείου ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ στον Νότιο Όμιλο της Α2 ΑΝΔΡΩΝ και την κενή θέση που δεν δέχτηκαν να καλύψουν τα Σωματεία : ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ, το Σωματείο μας ζητά να καλύψει την κενή θέση και να μεταφερθεί στον Νότιο Όμιλο, αφού το κενό που θα προέκυπτε από την δική μας μεταφορά στον Βόρειο Όμιλο θα κάλυπτε το Σωματείο ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ. Όμως για μια ακόμη φορά η Ο.Χ.Ε. δεν μπήκε καν στην διαδικασία να απαντήσει στο έγγραφό μας, παρά τις τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις τόσο του Προέδρου κ. Χατζηιωάννου , του Προέδρου της ΔΕΠ κ. ΜΑΝΔΑ , αλλά και του κ. ΓΚΑΝΤΗ ότι βλέπουν το αίτημά μας θετικά και θα κάνουν θετική εισήγηση στο Δ.Σ. Παρόλα αυτά προτίμησαν να κάνουν τον Νότιο Όμιλο με εννέα (9) ομάδες και όχι να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά μας.

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλα τα Σωματεία προσπαθούν να βρίσκουν οικονομικές λύσεις για να επιβιώσουν και να μην βάλουν λουκέτο, η Ο.Χ.Ε. σφυρίζει αδιάφορα και συνεχίζει να λειτουργεί με «δυο μέτρα και δυο σταθμά». Αυτό το λέμε διότι από την Προκήρυξη της Α2 Γυναικών που εστάλη στα Σωματεία διαπιστώσαμε πως η μεταφορά από τον Νότιο στον Βόρειο Όμιλο ήταν εύκολη για τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΑΓΡΙΑΣ, ενώ για το δικό μας Σωματείο ήταν απαγορευτική.

Εμείς σαν ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το άθλημα που αγαπάμε, κόντρα στους «επικίνδυνους»  που το διοικούν, για όσο ακόμη το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας”.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr