ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτόχος βανδάλων το κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στόχος βανδάλων το κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στόχος βανδάλων το κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας προκαλεί το κρούσμα βανδαλισμού μνημείου του κοιμητηρίου του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο. Το συμβάν έγινε αντιληπτό την περασμένη Παρασκευή, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι εμβρόντητοι με το μέγεθος της βαρβαρότητας κάποιων. Ο θυμός που επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής είναι μεγάλος, καθώς ουδέποτε κατά το παρελθόν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και όπως τονίζουν.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου Θεόδωρος Σεϊτανίδης  τονίζει: «η εικόνα αυτή είναι ανεπίτρεπτη. Ο χώρος απαιτεί σεβασμό και όσοι το έκαναν θα έπρεπε να ντρέπονται. Η εικόνα μιλάει από μόνη της, ουδέποτε έχω δει κάτι τόσο απάνθρωπο σε κοιμητήριο, πόσο μάλλον στην περιοχή μας. Εκεί έχουμε όλοι μας αγαπημένα πρόσωπα και το αίσχος αυτό που συνέβη δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ποτέ άλλοτε και πουθενά. Η ασέβεια αυτή προς τους νεκρούς μας δεν έχει όριο. Ντροπή και αίσχος έχω μόνο να πω».

Να υπενθυμίσουμε πως σε μεγάλη έκταση βανδαλισμοί σε κοιμητήρια είχαν συμβεί και στο παρελθόν, στις 18/2/20 στο κοιμητήριο της Καμαρούλας και στις 25/2/20 στο κοιμητήριο της Μεγάλης Χώρας.

Σύμφωνα με κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου η κλοπή χάλκινων ή μπρούτζινων αντικειμένων είναι σύνηθες φαινόμενο, ενώ και κατά το παρελθόν δεν έχουν συμβεί βανδαλισμοί αντίστοιχου βεληνεκούς. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην τοπική αστυνομία.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Θέτικος στο rapid test για κορωνοϊό ο δικηγόρος στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr