ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΑγρίνιο – Στοά Παπαγιάννη: Αίτημα για επιπλέον κάδους

Αγρίνιο – Στοά Παπαγιάννη: Αίτημα για επιπλέον κάδους

Αγρίνιο – Στοά Παπαγιάννη: Αίτημα για επιπλέον κάδους

Στοά Παπαγιάννη: Υπάρχει αίτημα για επιπλέον κάδους όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Μετά την αντικατάσταση των καμένων κάδων στην στοά Παπαγιάννη, οι επαγγελματίες ζητούν την τοποθέτηση επιπλέον κάδων, καθώς δεν επαρκούν οι υφιστάμενοι.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Προ ημερών αντικαταστάθηκαν οι κάδοι στο «τυφλό σημείο» της στοάς Παπαγιάννη, αλλά οι άνθρωποι που κυρίως δραστηριοποιούνται αλλά και διαμένουν στο σημείο, ζητούν να τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι σε όλη την περιοχή και κυρίως μπλε κάδοι.

Παράλληλα, η ανάγκη για συχνότερο άδειασμα των κάδων είναι επιτακτική, όπως αναφέρουν πολλοί επαγγελματίες της περιοχής, για να αποφευχθεί πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς. Μάλιστα το γεγονός ότι συχνά φλέγονται κάδοι ξυπνά στην μνήμη τους τη μεγάλη φωτιά του 1999 στη στοά Παπαγιάννη!

Η ανάγκη για τοποθέτηση επιπλέον κάδων είναι μεγάλη, διότι ομόφωνα οι άνθρωποι της περιοχής που γνωρίζουν καλά και τις ανάγκες της γειτονιάς ζητούν σε κάθε σημείο που υπάρχει κάδος στην στοά Παπαγιάννη (στο τυφλό σημείο και στην συμβολή με την οδό Σταΐκου), αλλά και στην πλατεία Ειρήνης να τοποθετηθούν επιπλέον μπλε κάδοι,ώστε να γίνεται σωστά η ανακύκλωση, αλλά και να μην μένουν εκτός κάδων τα σκουπίδια, καθώς τότε ανακύπτει ζήτημα δημόσιας υγείας!

Πολλά άτομα της περιοχής που μίλησαν ανώνυμα στη «Σ» προσυπογράφουν τα όσα είπε επώνυμα ο Παναγιώτης Ασημακόπουλος, ο οποίος συγκεκαυμένα τόνισε:

«Υπάρχει πρόβλημα με τους κάδους στην περιοχή και χρονίζει. Στον ακάλυπτο της οδού Διαλέτη και της στοάς Παπαγιάννη στο παρελθόν υπήρχαν δύο μπλε κάδοι ανακύκλωσης και ένας πράσινος για σκουπίδια, οι οποίοι ας πούμε πως επαρκούσαν.

Προ covid ο ένας μπλε κάδος εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να μοιράζονται τα σκουπίδια, ανακυκλώσιμα και μη, στους υπόλοιπους κάδους. Σε δεύτερη φάση εξαφανίστηκε και ο άλλος μπλε κάδος και είχε δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα με τα σκουπίδια. Πριν λίγο καιρό αντικαταστάθηκαν οι κάδοι στο σημείο, τοποθετήθηκε ένας μπλε, αλλά δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση.

Σε όλη την περιοχή της στοάς Παπαγιάννη και της πλατείας Ειρήνης υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση επιπλέων κάδων και κυρίως μπλε κάδων. Ο όγκος από χαρτόνια και σακούλες είναι τεράστιος και υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος για φωτιά, εκτός από το εξίσου σοβαρό ζήτημα της δημόσιας υγείας. Στο σημείο δεν εναποθέτουν σκουπίδια μόνο τα καταστήματα της γειτονιάς, αλλά έρχονται αναγκαστικά και από άλλα σημεία όπως από τα καταστήματα της 39ου Συντάγματος και από γραφεία και οικείες από το πάνω μέρους της πλατείας Δημοκρατίας κλπ.

Αυτό δεν βοηθά και τους εργαζόμενους της καθαριότητας που δυστυχώς αναγκάζονται να μαζεύουν τα ανακυκλώσιμα με τα χέρια για να τα βάλουν στο απορριμματοφόρο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια επίσης με τα χέρια. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα που πρέπει κάποτε να λυθεί.

Βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης και η καθαριότητα στα σημεία αυτά δίνουν και την εικόνα της πόλης στους ξένους. Στις γιορτές συχνά τα σκουπίδια ήταν τόσα πολλά που είχαν γεμίσει γύρω – γύρω τους κάδους. Όποιος το παρακολουθεί αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κάδους. Πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πιστοποίηση πυρασφάλειας: Ελάχιστα σχολεία έχουν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ