ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτο τυπογραφείο της «Σ» οι μαθητές Δημοσιογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου

Στο τυπογραφείο της «Σ» οι μαθητές Δημοσιογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου

Επίσκεψη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας

Στο τυπογραφείο της «Σ»

Οι μαθητές Δημοσιογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου

Παρακολούθησαν την διαδικασία εκτύπωσης μιας καθημερινής εφημερίδας

 

Μαθητές από το τμήμα Δημοσιογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ Αγρινίου επισκέφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας τις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου της εφημερίδας «Σ». Οι 17 μαθητές που πραγματοποίησαν την επίσκεψη αυτή στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Δημοσιογραφία» και συνοδευμένοι από τον καθηγητή τους, περιηγήθηκαν στους χώρους του τυπογραφείου, όπου εκτυπώνονται αρκετές από τις εφημερίδες της Αιτωλοακαρνανίας και γειτονικών νομών, και ξεναγήθηκαν από το προσωπικό.

Ξεκινώντας από την διαδικασία παραγωγής του «τσίγκου», του αλουμινένιου αρνητικού της εφημερίδας, πέρασαν στην εκτυπωτική μηχανή που μέσω τεχνικής τετραχρωμίας παράγει όλα τα χρώματα του φύλλου και έφτασαν στην συνέχεια στην ένθεση των φύλλων. Έτσι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν όλα τα βήματα που απαιτούνται από τη στιγμή που το ψηφιακό αρχείο φτάνει από τον υπολογιστή του γραφίστα για να μετατραπεί μετά από λίγη ώρα σε μια κανονική εφημερίδα.

Αύριο, οι μαθητές του Δημόσιου ΙΕΚ θα επισκεφθούν τα γραφεία της εφημερίδας «Σ», όπου θα μπορέσουν να δουν όλα τα βήματα της προεργασίας που απαιτείται μέχρι να φτάσουμε στην τυπωμένη εφημερίδα, την πληροφόρηση και κατασκευή της είδησης, την έρευνα, το ρεπορτάζ, την συγγραφή και την σελιδοποίηση.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr