Στο στόχαστρο φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για τα επεισόδια στου Ρέντη: Το βίντεο ντοκουμέντο και ο καθοδηγητής

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη. Αποδεικτικά στοιχεία για τον καθοδηγητή της επίθεσης, στον οποίο έχει αναφερθεί ο 18χρονος…

4059954-1-scaled-2

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη. Αποδεικτικά στοιχεία για τον καθοδηγητή της επίθεσης, στον οποίο έχει αναφερθεί ο 18χρονος συλληφθείς, προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον νεαρό, συγκεκριμένος άνδρας έδωσε το σύνθημα για την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, τους προμήθευσε με φωτοβολίδες και άλλα υλικά και δεν επέστρεψε στο γήπεδο μετά τα επεισόδια.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται δεκάδες μαυροντυμένοι χούλιγκαν να τρέχουν πίσω στο γήπεδο μετά την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών.

Ο 18χρονος μετά την επίθεση αποκάλυψε σε συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα τι είχε συμβεί έξω από το γήπεδο. Όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του και πήγε σπίτι του, έπλυνε τα ρούχα που φορούσε στο γήπεδο, άλλαξε αριθμό κινητού και e-mail και διέγραψε φωτογραφίες του από προφίλ του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλα άτομα που φέρεται να είχαν οργανωτικό ρόλο στην επίθεση, αλλά και χούλιγκαν που πήραν μέρος στα επεισόδια. Για κάποια από τα άτομα που συμμετείχαν με τον 18χρονο στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, η ασφάλεια ήδη διαθέτει αρκετά στοιχεία.

Όσο προχωράει η συγκριτική εξέταση των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, πιθανότατα θα συνδεθούν πρόσωπα με εγκληματικές πράξεις και θα προκύψουν εντάλματα και νέες συλλήψεις δραστών.

Εν τω μεταξύ, για πέμπτη ημέρα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός, όπου υποστηρίζεται μηχανικά και αιμοδυναμικά με σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων. Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί και μια αιμοδοσία που είχαν συμπληρώσει το απαραίτητο αίμα που χρειαζόταν.

Οι γιατροί διαχειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή τη θεραπεία του, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Η κατάστασή του είναι πάντως σταθερά κρίσιμη και η αιμορραγία έχει σταματήσει.