ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΣτο μονομελές εφετείο κακουργημάτων οι υπαίτιοι του «ναυαγίου της Παλαίρου»

Στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων οι υπαίτιοι του «ναυαγίου της Παλαίρου»

Στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων  οι υπαίτιοι του «ναυαγίου της Παλαίρου»

Στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αγρινίου οδηγήθηκαν χθες το πρωί τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, οι οποίοι συνελήφθησαν για το θάνατο των δώδεκα Σύριων προσφύγων, που στις 15 Νοεμβρίου του 2013 βρήκαν τραγικό θάνατο σε ναυάγιο λίγο έξω από την Πάλαιρο.

Κείμενο: Λ. Τηλιγάδας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσαν τα τρία αδέρφια από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου, ένας Αιγυπτιακής καταγωγής τριάντα δύο ετών, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, καθώς επίσης και ένας Σύριος πενήντα εννέα χρονών, ο οποίος ήταν ο οδηγός της βάρκας.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες αλλά και στο ειδώλιο σήμερα, ήταν και η μητέρα των νεαρών Ξηρομεριτών, η οποία όμως είχε αφεθεί ελεύθερη μετά από αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι στην δικαστική αίθουσα το πρωί δεν παρέστη πολιτική αγωγή.

Κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ο Εισαγγελέας Εφετών Αγρινίου κατηγόρησε τον Αιγύπτιο και τους δύο μεγαλύτερους Ξηρομερίτες αδερφούς, για σημαντικές κακουργηματικές πράξεις, ενώ τον μικρότερο αδερφό και τη μητέρα του για απλή συνέργεια.

Ο Σύριος οδηγός της βάρκας υποστήριξε ότι συνεργάζονταν με την αστυνομία και συμμετείχε στην όλη επιχείρηση για να αποκαλύψει τη δράση του κυκλώματος, εκδοχή που με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι έπεισε τον Εισαγγελέα και πρότεινε την αθώωση του.

Η συνέχιση της δίκης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου του 2015, οπότε και αναμένετε η απόφαση.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr