Στο Κίεβο ο νέος ΥΠΕΞ της Γαλλίας – Θα έχει συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Στεφάν Σεζουρνέ έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να σηματοδοτήσει την υποστήριξη του Παρισιού προς την Ουκρανία καθώς πλησιάζει, τον…

ceb3ceb1cebbcebbcebfcf82-cebfcf85cebacf81ceb1cebdceb9ceb1

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Στεφάν Σεζουρνέ έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να σηματοδοτήσει την υποστήριξη του Παρισιού προς την Ουκρανία καθώς πλησιάζει, τον ερχόμενο μήνα, η δεύτερη επέτειος του πολέμου που φέρνει τη χώρα αντιμέτωπη με τη Ρωσία.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια στιγμή κρίσιμη για την Ουκρανία, την ώρα που οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί σύμμαχοί της συζητούν για τη συνέχιση της υποστήριξής τους απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις.

Ο Σεζουρνέ, ο οποίος διορίσθηκε την Πέμπτη επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, «έφθασε στο Κίεβο για την πρώτη επίσκεψή του, για να συνεχίσει εκεί τη γαλλική διπλωματική δράση και να επαναλάβει τη δέσμευση της Γαλλίας δίπλα στους συμμάχους της και στο πλευρό των άμαχων πληθυσμών», ανέφερε το υπουργείο του μέσω της πλατφόρμας X.

«Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, η Ουκρανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και να εξασφαλίσει την ασφάλεια της Ευρώπης. Η βοήθεια της Γαλλίας θα διαρκέσει. Αυτό ήρθα να πω στο Κίεβο κατά την πρώτη επίσκεψή μου», δήλωσε ο υπουργός σε μήνυμα που δημοσιοποίησε μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Ο Στεφάν Σεζουρνέ, ο οποίος διαδέχθηκε την Κατρίν Κολονά κατά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έγινε στη Γαλλία, πρόκειται να συναντήσει σήμερα στο Κίεβο τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ηλικίας 38 ετών, ο νέος υπουργός, ο οποίος δεν έχει σταδιοδρομήσει στη διπλωματία αντίθετα με την προκάτοχό του, πρόσκειται στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και είναι επικεφαλής του προεδρικού κόμματος Αναγέννηση.

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, χθες, Παρασκευή, δεσμεύθηκε ότι η υποστήριξη της Γαλλίας θα συνεχισθεί, λέγοντας πως «το να βοηθήσουμε την Ουκρανία σημαίνει να εγγυηθούμε τη νίκη της δημοκρατίας».

Πηγή: ertnews.gr