ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτο δημοτικό συμβούλιο το Πάρκο

Στο δημοτικό συμβούλιο το Πάρκο

Με συλλογή υπογραφών κατοίκων του Αγρινίου και μελών της Ανοικτής Συνέλευσης

Στο δημοτικό συμβούλιο το Πάρκο

Ζητούν ενημέρωση για τις προθέσεις του δήμου για ένα έργο που ταλάνισε την πόλη

 

Στο δημοτικό συμβούλιο μέσω συλλογής υπογραφών φέρνει το ζήτημα της επιχειρούμενης ανάπλασης του Πάρκου πρωτοβουλία κατοίκων του δήμου Αγρινίου και μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης για την αναζωογόνηση και προστασία του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Με το αίτημά τους, ζητούν λύση στο «πρόβλημα της προστασίας του εναπομείναντος πρασίνου και των υλικών κηποτεχνίας», που μετά το σταμάτημα των εργασιών έχουν απομείνει δίχως φροντίδα.

Όπως τους δίνει τη δυνατότητα ο σχετικός κανονισμός λειτουργίας, οι κάτοικοι και τα μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης συγκέντρωσαν περισσότερες από το ελάχιστο απαιτούμενο των 25 υπογραφών που χρειάζονται προκειμένου το αίτημά τους να τεθεί προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το αίτημα έχει γίνει αποδεκτό και αναμένεται η συζήτησή του σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις, όχι όμως στην αυριανή, καθώς η ατζέντα των θεμάτων είχε κλείσει από αρκετό καιρό νωρίτερα. Θέληση όσο συμμετέχουν στην κίνηση αυτή είναι να υπάρξει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής για την κατεύθυνση προς την οποία προτίθεται να συνεχίσει τις εργασίας ανάπλασης που ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρουν στην πρότασή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, χρειάζεται «συζήτηση και λήψη απόφασης για την δυνατότητα αντιστροφής της υπάρχουσας απαξιωτικής κατάστασης» αλλά και η καταγραφή «καλά τεκμηριωμένων και επιστημονικά σχεδιασμένων εργασιών και παρεμβάσεων» για την προστασία του πρασίνου που έχει απομείνει.

Όταν το θέμα φθάσει να συζητηθεί σε δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει τοποθέτηση εκπροσώπου της συνέλευσης, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον τόσο η τοποθέτηση του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, όσο και των επικεφαλών των υπολοίπων παρατάξεων. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ κι ένα χρόνο οι εργασίες ανάπλασης στο Πάρκο, οι οποίες είχαν ξεκινήσει επί δημαρχιακής θητείας του Παύλου Μοσχολιού έχουν σταματήσει, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο λόγω του τρόπου που ελήφθη η απόφαση για την έναρξή τους, όσο και για το επιχειρούμενο αποτέλεσμα.

Προεκλογικά, το ζήτημα είχε τεθεί πολύ έντονα από την τοπική κοινωνία προς όλους τους υποψήφιους, με μόνο τον κ. Μοσχολιό να υποστηρίζει το σχέδιο ανάπλασης ενώ, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, οι υπόλοιποι υποψήφιοι είχαν διαφοροποιήσει την θέση τους. Σήμερα, ο μεγαλύτερος «πνεύμονας» της πόλης μας παραμένει πρακτικά απροσπέλαστος από τους δημότες, αφού οι διάφορες εργασίες σταμάτησαν στη μέση μετά από προσφυγή κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετατρέποντας έτσι το Πάρκο σε ένα τεράστιο «σκάμα».

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr