Στο αυτόφωρο σήμερα οι 49 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν σήμερα τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το…

apth_maketa_c

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν σήμερα τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49).

Οι κατηγορούμενοι παρέμειναν υπό κράτηση και θα μεταχθούν σήμερα εκ νέου στα δικαστήρια για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Ανάμεσα τους είναι 31 άνδρες και 18 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν καλέσει στις 11 το πρωί ομάδες που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες.