ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣτο Αγρίνιο ο Πεταλωτής

Στο Αγρίνιο ο Πεταλωτής

Στο Αγρίνιο ο Πεταλωτής

Ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΚΙΔΗΣΟ

Στο Αγρίνιο ο Πεταλωτής

Δημιουργία Δημοτικής Οργάνωσης

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου, η πρώτη συνάντηση για την συγκρότηση της δημοτικής ολομέλειας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) υπό την παρουσία του Γιώργου Πεταλωτή. Στο πλαίσιο της σύσκεψης παρουσιάστηκαν από τον κ Πεταλώτη όλα εκείνα τα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι το ΚΙΔΗΣΟ προχωράει σταθερά και με συμμετοχή πολλών πολιτών σε όλη την Ελλάδα. 

Με διαβούλευση και χωρίς κάλπη ή ψηφοφορία στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη θα οργανωθεί η δημοτική ομάδα πρωτοβουλίας του κινήματος. Δεν τίθεται γεωγραφικό όριο για την συγκρότηση των ομάδων αυτών, θα είναι ανάλογα με την δυναμική της κάθε περιοχής. Αυτές οι συσπειρώσεις μέσα από την λειτουργία τους θα σηκώσουν το φορτίο ώστε να γίνει το συνέδριο. Εκεί θα δημιουργηθεί η οργανωτική δομή και θα παρθούν οι αποφάσεις για την πορεία του κινήματος.

Μετεκλογικά δημιουργήθηκαν ομάδες που συζήτησαν συγκεκριμένα ζητήματα ανά τομείς βγάζοντας συμπεράσματα μέσα από σύγχρονες διαδικασίες, τα οποία είναι πρώτο υλικό για την προσυνεδριακή διαδικασία που έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον κ Πεταλωτή, με δεδομένο ότι το ΚΙΔΗΣΟ «κατέβηκε» στις εκλογές είκοσι μέρες πριν τις εκλογές με σημαντικές αδυναμίες τα στελέχη του δηλώνουν ότι είναι ακόμη στην αρχή. Θέλουνε να δώσουνε το στίγμα της λειτουργίας του «ΚΙΝΗΜΑ» σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο με διαφορετικό τρόπο από αυτούς που γνωρίζουμε ως τώρα.

Βασιζόμενοι σε ομάδες πρωτοβουλίας πανελλαδικά συμμετείχανε και στην εκλογική διαδικασία. Οι ομάδες αυτές συνεχίζουν και δημιουργούν δίκτυα ανά περιοχή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί  δημοτική οργάνωση στο Αγρίνιο, αλλά και σε κάθε καλλικρατικό δήμο, η οποία την ονομάζουν ομάδα πρωτοβουλίας. Οι ομάδες αυτές με εκπροσώπους τους θα απαρτίζουν την νομαρχιακή ομάδα πρωτοβουλίας. Η κάθε ομάδα που σχηματίζεται έχει ως σκοπό να δημιουργεί δράσεις που θα έχουν πολιτικό αλλά και τοπικό χαρακτήρα, ώστε ο πολίτης θα αντιλαμβάνεται άμεσα ότι το «ΚΙΝΗΜΑ» πραγματικά τον αφορά και ότι ο ίδιος είναι μέρος μιας προεκλογικής διαδικασίας. 

«Βρισκόμαστε σαν χώρα σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Η νέα κυβέρνηση που δυστυχώς εμπεριέχει και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» δεν δείχνει δείγματα μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης και με δεδομένο ότι ως χώρα ακόμη προσπαθούμε να βρούμε τον προσανατολισμό μας και τον βηματισμό μας σε σχέση με την Ευρώπη, όταν εμείς είχαμε προχωρήσει πολλά ζητήματα, αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πολίτης πρέπει να είναι έτοιμος να δράσει σε συλλογικό επίπεδο έτσι ώστε να κάνει τις παρεμβάσεις του. Προσπαθούμε να υπάρχουμε σαν «ΚΙΝΗΜΑ» παντού, αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε απόψεις και θέσεις οι οποίες θα διαμορφωθούν και θα ενισχυθούν στην πορεία προς το συνέδριο, το οποίο χρονικά θα οριστεί πότε θα γίνει μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες. Οι θέσεις μας θέλουμε να είναι πρωτότυπες, καθαρά πολιτικές με την εμπειρία αλλά και με την στελέχωση που έχουμε με νέους ανθρώπους για να δημιουργήσουμε διαφορετικά πρότυπα απ αυτά που είχαμε ως τώρα» δήλωσε ο κ Πεταλώτης. 

Οι υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος, στο Αγρίνιο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα,   θα αποτελούν τα μέλη της κάθε οργανωτικής επιτροπής και θα έχουν βασική ευθύνη να προχωρήσει η προετοιμασία του συνεδρίου.

Στόχευση είναι να δημιουργηθεί ένα ρεύμα που θα καθοδηγεί την πολιτική παράταξη η οποία θα προσδιοριστεί μέσα από το συνέδριο με πολιτικά, ιδεολογικά χαρακτηριστικά που θα δημιουργηθούν από την διαδικασία του συνεδρίου, για να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες. «Οι υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος κάνοντας το τόλμημα να είναι υποψήφιοι, χωρίς προετοιμασία, σε ένα πολιτικό χώρο που τώρα δημιουργείται, έδειξαν ότι μπορούν να τολμήσουνε. Θέλαμε φυσικά να είμαστε στην βουλή, καθώς ήταν τελείως διαφορετική η κατάσταση  για όλους μας σήμερα. Με τα δεδομένα που είχαμε πιστεύω ότι πήγαμε καλά. Οι πολίτες βλέπουν ότι άλλα παλιά κόμματα εγκατέλειψαν την πολιτική τους και την ιδεολογία τους. Η κυβέρνηση δεν είναι αντίστοιχη των προσδοκιών του έλληνα πολίτη, ο οποίος ψήφισε με την ορμή και την βούληση να αλλάξουν πολλά πράγματα» είπε ο κ Πεταλωτής, ο οποίος συμπλήρωσε «Μέσα σε μια εποχή κρίσης και αμφισβήτησης της πολιτικής αλλά και της κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού για την οποία γίνεται λόγος τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι κάποιο άνθρωποί δίχως να προσδοκούν εξουσία ενδιαφέρονται, μάλιστα το ενδιαφέρων είναι πολύ μεγάλο σχετικά με το εκλογικό μας αποτέλεσμα, ώστε να πάει την χώρα σε μια προοδευτική κατεύθυνση».

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ