Στο Αγρίνιο μοτοσικλετιστές από όλη την Ελλάδα για το πρώτο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους

Η πρώτη διαδρομή ξενάγησης θα είναι ο γύρος της λίμνης Τριχωνίδας

trihonida-motosikletes

Πόλος έλξης θα γίνει για δύο τουλάχιστον ημέρες το Αγρίνιο για όλους τους μοτοσικλετιστές της χώρας!

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας (ΕΛΜΟΤΟ) που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδας) το Σάββατο 23/03 και την Κυριακή 24/03/24 περισσότεροι από 60 εκπρόσωποι λεσχών μοτοσυκλέτας από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν στην πόλη.

Μοτοσικλετιστές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη θα συμμετάσχουν στο συνέδριο και παράλληλα θα γνωρίσουν το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Σκοπός του συνεδρίου είναι οι μοτοσικλετιστές της χώρας να αναβαθμίσουν την παρουσία τους, να αναπτύξουν τον μοτοσυκλετισμό στην Ελλάδα, όπως επίσης η φωνή τους να αποκτήσει την αίγλη της και πάλι.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου Βαγγέλης Τσάμης (φωτ.), ο οποίος θα είναι και ο «οικοδεσπότης» της διοργάνωσης, μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση» για το συνέδριο επεσήμανε:

«Η νέα Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛΜΟΤΟ), της οποίας ένα από τα ιδρυτικά μέλη είναι και η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, πραγματοποιεί στο Αγρίνιο το πρώτο συνέδριο της.

Σκοπός της νέας αυτής Ομοσπονδίας είναι η καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των μοτοσικλετιστών. Το καταστατικό είναι ασφαλέστερο, υγιές και θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για τον μοτοσυκλετισμό στην Ελλάδα.

Η χώρα μας κατά κεφαλήν διαθέτει τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στην Ε.Ε., περισσότερες ακόμη και από την Ιταλία, η οποία διαθέτει πίστες, αλλά και εργοστάσια κατασκευής δικύκλων παντός τύπου.

Δεν γίνεται το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να συζητά για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να συμμετέχουν στον διάλογο αυτό πάρα πολλοί φορείς πλην των μοτοσικλετιστών. Συνεπώς, θέλουμε να ανακτήσουμε την αίγλη και την ταυτότητα της μοτοσυκλέτας στη χώρα μας και η ΕΛΜΟΤΟ είναι σε θέση να το κάνει, διότι διαθέτει 55 ενεργές λέσχες απ' όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και αρκετές ενεργές μοτοπαρέες ανά την Ελλάδα, που είναι η νέα τάση, το νέο μοντέλο στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά που αναπτύσσεται.

Στο Αγρίνιο θα διοργανωθεί το πρώτο Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΛΜΟΤΟ. Θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων, ενώ θα χαραχτεί και η νέα γραμμή πλεύσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πάνω από 60 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδας) στην «καρδιά» του Αγρινίου. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των 60 ατόμων θα είναι ο ελάχιστος που θα μεταβεί στο Αγρίνιο για δύο ημέρες τουλάχιστον, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων θα έρθει στην πόλη μας με τις μοτοσυκλέτες τους.

Έχουμε πλήρες πρόγραμμα για να καλύψουμε κάθε σύγχρονη εκδοχή και προοπτική που αναπτύσσεται και σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον μοτοσικλετιστή και την μοτοσυκλέτα, ενώ θα διαθέσουμε στους συμμετέχοντες υλικό για να προβάλλουμε τον τόπο μας, το οποίο μας προμήθευσε ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και θα τους ξεναγήσουμε στην περιοχή μας.

Θα έρθουν στο Αγρίνιο μοτοσικλετιστές από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Βέροια, από διάφορες περιοχές της Αττικής, από διάφορες περιοχής της Πελοποννήσου, την Κρήτη, την Λέσβο, την Χίο και όχι μόνο.

Οι σύνεδροι θα έρθουν στο Αγρίνιο από πολύ νωρίτερα, από την Παρασκευή και γι' αυτό το πρωί του Σαββάτου έχουμε ήδη οργανώσει διαδρομές για να ξεναγηθούν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο στην περιοχή μας. Μάλιστα, η πρώτη διαδρομή ξενάγησης που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου θα είναι ο γύρος της λίμνης Τριχωνίδας».

Κωνσταντίνος Χονδρός - «Εφημερίδα Συνείδηση»