ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτις κάλπες οι καθηγητές

Στις κάλπες οι καθηγητές

Προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς για την μικρή συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Στις κάλπες οι καθηγητές

Πέντε παρατάξεις συμμετέχουν στις εκλογές των εκπαιδευτικών της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Πήρε 4 έδρες η «Συμμαχία», 3 έδρες η ΔΑΚΕ και 2 η «Συμμετοχή». 

Ημέρα εκλογών ήταν χθες για τους εκπαιδευτικούς της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στην αίθουσα του κινηματογράφου «Άνεσις» στο Αγρίνιο. Εν συνεχεία, στις 13:30 μ.μ. και έως τις 19:00, στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και 6ου ΓΕΛ διεξήχθη η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου. Στις φετινές εκλογές συμμετέχουν οι παρατάξεις: «Συμμαχία» Καθηγητών που πήρε 322 ψήφους και 4 έδρες , η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Καθηγητών Δ.Ε. (ΔΑΚΕ) που πήρε 209 ψήφους και 3 έδρες, η Κίνηση Εκπαιδευτικών «Συμμετοχή» που πήρε 118 ψήφους και 2 έδρες, η Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) που πήρε 76 ψήφους και η Ριζοσπαστική Αντιμνημονιακή Συσπείρωση (ΡΑΣ) που πήρε 34 ψήφους. Ψήφισαν συνολικά 808 εκπαιδευτικοί και τα έγκυρα ήταν 759.  

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, καθώς η καταμέτρηση θα ξεκινούσε μετά τις 7:00 χθες το απόγευμα. Το θέμα που απασχόλησε κυρίως τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς ήταν η περιορισμένη συμμετοχή των συναδέλφων τους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την στιγμή που στην κάλπη συρρέουν πολλοί περισσότεροι και συνεχώς.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr