ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτις κάλπες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Στις κάλπες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Στις φετινές εκλογές εκλέχθηκε πάλι πρώτη η ΔΑΚΕ

 

Στις κάλπες

δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

 

Σε εκλογική διαδικασία ήταν χθες οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του συλλόγου Αγρινίου-Θέρμου.  Πόσες έδρες και πόσους ψήφους πήρε ο κάθε συνδυασμός

 

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του συλλόγου Αγρινίου-Θέρμου στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου. Στη συνέχεια, ακολούθησαν εκλογές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Στην γενική συνέλευση συζητήθηκαν θέματα που έχουν απασχολήσει γενικότερα τον κλάδο αλλά και θέματα που είναι στην επικαιρότητα, όπως η αξιολόγηση. Στις εκλογές συμμετείχε η ΔΑΚΕ η οποία στις προηγούμενες εκλογές αναδείχθηκε πρώτη, με 3 έδρες και πρόσκεινται στην Ν.Δ, η Εκπαιδευτική Προοπτική η οποία στις προηγούμενες εκλογές πήρε 2 έδρες και έχει ιδεολογική συνάφεια με τον ΣΥΡΙΖΑ,  η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δασκάλων – Δημοκρατική Συνεργασία  (Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών  που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ), και στις προηγούμενες εκλογές είχαν 2 έδρες, η Αγωνιστική Συσπείρωση η οποία ανήκει στο ΚΚΕ και είχε 1 έδρα και οι Θυμωμένοι Δάσκαλοι. 

Στις χθεσινές εκλογές οι ψηφίσαντες ήταν 674. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 57 και τα έγκυρα 617. Η ΔΑΚΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χθεσινοβραδινής καταμέτρησης, πήρε 147 ψήφους και 2 έδρες, η Ανεξάρτητη Κίνηση πήρε 133 ψήφους και 2 έδρες, η Δημοκρατική Συνεργασία πήρε και φέτος 133 ψήφους και 2 έδρες, η ΕΡΑ πήρε 106 ψήφους και επίσης 2 έδρες, ενώ οι υπόλοιπες δύο παρατάξεις, οι Θυμωμένοι Δάσκαλοι και η Αγωνιστική Συσπείρωση ισοψήφησαν με 59 ψήφους και κατόπιν κληρώσεως την τελευταία έδρα που είχα απομείνει την πήρε η Αγωνιστική Συσπείρωση.

Η προσέλευση στην αίθουσα  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου δασκάλων και νηπιαγωγών ήταν πολύ καλή, κάτι που φανερώνει και το αυξημένο ενδιαφέρων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα προβλήματα του κλάδου. Τις επόμενες μέρες, πιθανότατα μέχρι και την Πέμπτη, αναμένεται να γίνουν οι αρχαιρεσίες για την κατανομή των αξιωμάτων.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr