ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΣτις φυλακές οδηγείται ο εμπρηστής των περιουσιακών στοιχείων του Παυσανία Παπαγεωργίου

Στις φυλακές οδηγείται ο εμπρηστής των περιουσιακών στοιχείων του Παυσανία Παπαγεωργίου

Στις φυλακές οδηγείται ο εμπρηστής των περιουσιακών στοιχείων του Παυσανία Παπαγεωργίου

Νεότερη ενημέρωση:

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 51χρονος άνδρας από τη Σταμνά που έβαλε φωτιά σε περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Παυσανία Παπαγεωργίου.

Μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Μεσολογγίου όπου προσήλθε χωρίς δικηγόρο αποφασίστηκε η προφυλάκισή του για τους εμπρησμούς στο αυτοκίνητο, της κας Παπαγεωργίου, στο ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας της στο Κεφαλόβρυσο, στο σπίτι της στο Αιτωλικό καθώς και στο Αρχοντικό Κατσώτα στην Σταμνά, που ανήκει στην οικογένεια και σε άλλους συγγενείς του Παυσανία Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος μάλιστα είναι και πατέρας δυο παιδιών, παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε συγνώμη. Ισχυρίστηκε ότι προέβη σε αυτές τις πράξεις επειδή η κα Παπαγεωργίου τον είχε βλάψει στο παρελθόν, χωρίς βέβαια να αναφερθεί σε κάτι συγκεκριμένο.

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι ο 51χρονος παλαιότερα εργαζόταν στο ελαιοτριβείο της κας Παπαγεωργίου, αλλά απολύθηκε επειδή δεν ήταν ιδιαίτερα συνεπής.
Ένας 51χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια Μεσολογγίου ο οποίος φέρεται να είναι ο εμπρηστής του αυτοκινήτου της μητέρας του Παυσανία Παπαγεωργίου, του αρχοντικού Κατσώτα στη Σταμνά που ανήκει στην οικογένεια, αλλά και σε ελαιοτριβείο ιδιοκτησίας της κας Παπαγεωργίου που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο.

Ο συλληφθείς έβαλε τις φωτιές την νύχτα της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτη με λίγη ώρα διαφορά την κάθε μία, ξεκινώντας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 το πρωί.

Πληροφορίες λένε ότι στην απολογία του είπε ότι το έκανε για προσωπικούς λόγους. Η περιρέουσα ατμόσφαιρα κάνει λόγο για έναν ιδιόρρυθμο άνθρωπο, ο οποίος ζούσε μόνος τους τα δυο τελευταία χρόνια περίπου, καθώς είχε χωρίσει με την σύζυγό του ενώ πρόσφατα είχε χάσει και τον πατέρα του.

Κάποιες εικασίες που γίνονται μετά την σύλληψή του, λένε ότι ίσως και να υπάρχει κάποιος άλλος πίσω από αυτόν, που τον ώθησε να προβεί σε αυτές τις πράξεις. Στην αστυνομία πάντως δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο, αλλά κάποια ασυνάρτητα πράγματα, ότι δηλαδή περίμενε να τον βοηθήσει οικονομικά η οικογένεια, αλλά δεν το έκανε. Ο 51χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Μεσολογγίου, η οποία θα αποφασίσει αν πρέπει να εξεταστεί από ειδικό ή όχι, προκειμένου να φανεί σε ποια κατάσταση ήταν όταν έκανε αυτές τις πράξεις.

Η οικογένεια δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα καταφερθεί εναντίον του ή όχι περιμένοντας να δει τι θα πει ο ίδιος στην απολογία του, όμως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κινδύνευσαν, όπως για παράδειγμα οι ένοικοι του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας στην πυλωτή της οποίας βρισκόταν τα αυτοκίνητο, καθώς και οι γείτονες του αρχοντικού στην Σταμνά.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι η ζημιά που έχει υποστεί το αρχοντικό είναι τεράστια όχι τόσο από οικονομικής άποψης αλλά κυρίως από ιστορικής, διότι στο εσωτερικό υπήρχαν αντικείμενα που σχετίζονταν με ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής ιστορίας.

Ο κ. Παπαγεωργίου σε ανάρτηση του στο facebook γράφει τα παρακάτω: 

“Ακριβώς μια εβδομάδα μετά την τελευταία μου επίσκεψη στο Μεσολόγγι, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη περίπου από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, ένα μπαράζ εμπρησμών ξεδιπλώθηκε σε περιουσιακά στοιχεία της μητέρας μου και άλλων συγγενικών μου προσώπων: στο πατρογονικό του προπάππου μου Παυσανία Κατσώτα στα Σταμνά, στο πατρικό της μητέρας μου στο Αιτωλικό, στο ελαιοτριβείο που για περισσότερα από 60 χρόνια διατηρούσε η γιαγιά μου στο Κεφαλόβρυσο, στην πολυκατοικία στη Χαριλάου Τρικούπη οπού κατοικούσε μέχρι τον θάνατό του πριν ένα χρόνο ο πατέρας μου.

Αδύνατον να πιστεψει κανείς αυτό που γινόταν. Οι πυρκαγιές ξεσπούσαν η μία μετά την άλλη μέσα στη νύχτα και το σκηνικό έμοιαζε να βγαίνει από κινηματογραφική ταινία.

Το σπίτι στα Σταμνά καταστράφηκε ολοσχερώς. Είχε χτιστεί πριν το 1880. Όρθιο κοντά 150 χρόνια. Εκεί είχε σταλεί το 1936 ο προπάππους μου εξορία μετα τους Φούρνους Ικαρίας από το μεταξικό καθεστώς. Από εκεί φυγάδεψαν οι αντάρτες τη γιαγιά μου και τον αδερφό της παιδιά για να μη πεσουν στα χέρια των ναζιστικών-φασιστικών δυνάμεων κατοχής, όταν οι Γερμανοί έμαθαν ότι δεν ήταν άλλα απο τα παιδιά του διοικητή των ελληνικών δυνάμεων που πολεμούσαν τον Ρόμελ στη Βόρειο Αφρική. Εκεί βρίσκονταν ως χθες η στολή του αδερφού του Γιώργου, που ξεψύχησε στη Μικρά Ασία τον Αύγουστο του 1921 μαζί με άλλα πολλά κειμήλια και έγγραφα. Σκόνη όλα μέσα σε ένα βράδυ.

Τα υπόλοιπα “χτυπήματα” κατάφεραν σχετικά μικρότερες ζημιές. Έθεσαν όμως ζωές σε κίνδυνο και αν δεν είχαν γίνει γρήγορα αντιληπτά από γείτονες, είναι σίγουρο ότι θα είχαν τραγική κατάληξη και θα οδηγούσαν σε θρήνο.

Μου είναι αδύνατο να δικαιολογήσω τη σκέψη, τις συνθήκες και την αλληλουχία των προσωπικών και κοινωνικών γεγονότων που οδήγησαν έναν άνθρωπο σε αυτές τις πράξεις και στο να σπείρει τρόμο και καταστροφή. Σε αυτό το στάδιο οφείλω και έχω εμπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης και στους λειτουργούς της.

Θελω να συγχαρώ τους υπηρεσιακούς της ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, των τοπικών τμημάτων αστυνόμευσης, ασφάλειας και εγκληματολογικών ερευνών που κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση, καθώς και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου που αντιμετώπισαν τις φωτιές ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω τραγικές εξελίξεις.

Ευχαριστώ τα τοπικά ΜΜΕ που σεβάστηκαν το γεγονός ότι αρνήθηκα να δώσω οποιαδήποτε ενημέρωση μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας.

Θα θυμάμαι πάντα την ψυχική βοήθεια και το ενδιαφέρον όσον φίλων και γνωστών εδωσαν από την πρώτη στιγμή το παρόν.

Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν.”

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς χθες  τα ξημερώματα, προκάλεσε τέσσερις εμπρησμούς ως εξής:

•       Σε οικία στη Σταμνά, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, με φθορές αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Επιπλέον στο εσωτερικό της οικίας καταστράφηκαν και κειμήλια απροσδιόριστης αξίας.
•       Σε ελαιοτριβείο σε περιοχή της Σταμνάς, όπου προκλήθηκαν φθορές από την φωτιά, ενώ παράλληλα ο δράστης προκάλεσε και φθορές σε σταθμευμένο φορτηγό στον χώρο του ελαιοτριβείου.
•       Σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν σταθμευμένο σε πυλωτή οικίας στο Μεσολόγγι, προκαλώντας φθορές αξίας τουλάχιστον 10.000 ευρώ
•       Σε οικία στο Αιτωλικό, όπου προκλήθηκαν φθορές αξίας 2.000 περίπου

Το οικόπεδο που βρίσκονταν το πρώτο οίκημα καθώς και τα υπόλοιπα ακίνητα και το αυτοκίνητο τυγχάνουν ιδιοκτησίας ημεδαπής γυναίκας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήσαν στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε για μεταβαίνει στους τόπους των εμπρησμών, τα ρούχα που φορούσε κατά τους εμπρησμούς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, κατά την έρευνα των τόπων των περιστατικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών βρήκαν και κατέσχεσαν,  στο ελαιοτριβείο, στην οικία στο Αιτωλικό και κάτω από το αυτοκίνητο, τρία κλαδιά με υπολείμματα καύσης, ενώ υπήρχε και έντονη οσμή καύσιμης ύλης (βενζίνης) στους προαναφερόμενους   χώρους.

Ο συλληφθείς  ομολόγησε τις πράξεις του και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

aixmi-news.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr