Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 202η επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου για την 202η…

28165861

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου για την 202η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού συμμετείχε στη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην Αναθηματική στήλη στην πλατεία της Α’ Εθνοσυνέλευσης, και προέβη σε δήλωση σημειώνοντας ότι «Η σημερινή επέτειος μας θυμίζει τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων και τις καταβολές της συνύπαρξής μας».

Παράλληλα τόνισε ότι «Το Σύνταγμα της Επιδαύρου συνιστά την ιδρυτική πράξη του ελληνικού Συνταγματισμού. Αποτυπώνει τη βούληση των Ελλήνων όχι μόνο για την ανεξαρτησία, αλλά και για πολιτική κυριαρχία και ελευθερία» και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «Το “Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδας”, μαζί με τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, εμφορείται από τις αξίες του Διαφωτισμού και των μεγάλων επαναστάσεων. Στις αρχές του τέθηκαν τα θεμέλια του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ