Στις αγορές βγαίνει την Τετάρτη το Δημόσιο με επανέκδοση ομολόγου

Το Ελληνικό Δημόσιο θα βγει στις αγορές την Τετάρτη (17/1) για την επανέκδοση ομολόγου, η διάρκεια του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ενώ την επόμενη…

eurw-money-xrimata-epidoma-1068x712-1

Το Ελληνικό Δημόσιο θα βγει στις αγορές την Τετάρτη (17/1) για την επανέκδοση ομολόγου, η διάρκεια του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα (24/1) θα προχωρήσει σε έκδοση Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.

Οι εκδόσεις πραγματοποιούνται εν μέσω δηλώσεων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το «πάγωμα» των επιτοκίων το 2024, παρόλο που η αγορά ήδη έχει τιμολογήσει τέσσερεις μειώσεις εντός του έτους, οι οποίες αντιστοιχούν σε μία σωρευτική μείωση κατά 1,5%.

Ο Αυστριακός Κεντρικός Τράπεζίτης Ρόμπερτ Χόλτσμαν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να βασιζόμαστε καθόλου σε μείωση των επιτοκίων το 2024».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Joachim Nagel δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι είναι πολύ νωρίς για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συζητήσει τη μείωση των επιτοκίων, επειδή ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός,

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 66 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 33 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,30% έναντι 2,19% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,11.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr