ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣτις 7 Ιουνίου η εκλογή του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Στις 7 Ιουνίου η εκλογή του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Στις 7 Ιουνίου η εκλογή του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

βενιζελοςΣτις 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε στο οργανωτικό συμβούλιο του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η θητεία του δεν πρόκειται να ανανεωθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτό «θα βοηθήσει την παράταξη και τη χώρα», ενώ σημείωσε: «Το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να εγγυηθώ τη διαδικασία, αλλά όχι να την υπαγορεύσω και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό, ο κ. Βενιζέλος είπε: «αγωνίστηκα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Σήκωσα το βάρος καταστάσεων, αλλά και των ανθρώπων που ντρόπιασαν την παράταξη» και πρόσθεσε ότι είναι λιγότερο το βάρος που σηκώνει για την τελευταία εκλογική ήττα. «Η θητεία μου ολοκληρώνεται, ήταν τριετία είναι μικρή ονομαστικά, αλλά γεμάτη ουσιαστικά».

«Το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει προς το  μεγάλο Συνέδριο του και να περάσουμε από την αυτοκριτική  στη βαθιά αυτογνωσία», τόνισε ενόψει του Συνεδρίου στις 15 Μαΐου και ανέφερε ότι το κόμμα λόγω της κρίσης έχει υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια δεινή ήττα.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε υπέρ της βοήθειας σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό- συμπλήρωσε- αφήνει παντελώς αδιάφορη την κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι ενώ του έλειπαν δύο έδρες για την αυτοδυναμία, προτίμησε να συμβάλει εξ αρχής σε μία πολιτική τερατογέννεση που είχε αποφασιστεί πολύ πριν από τις εκλογές. Ακόμη, έκανε λόγο για απόπειρα διείσδυσης στο χώρο της δεξιάς με ανταλλάγματα, πίσω από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας. Ακόμη, τόνισε ότι δύο μήνες μετά τις εκλογές έχουν επιδεινωθεί όλα τα μεγέθη της οικονομίας και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό».

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας «κάποια στελέχη μας οδήγησαν σε απώλεια δυνατοτήτων και της τρίτης θέσης».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 4 Μαΐου θα ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό μητρώο του ΠΑΣΟΚ, στις 10 Μαΐου η εκλογή Συνέδρων, στις 15-17 θα γίνει το έκτακτο πολιτικό Συνέδριο, όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τον νέο πρόεδρο και στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr