ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτις 25/11 συνεχίζεται η δίκη για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Στις 25/11 συνεχίζεται η δίκη για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Στις 25/11 συνεχίζεται η δίκη για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Στις δικαστικές αίθουσες εισήλθε σήμερα επί της ουσίας η υπόθεση της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.

Η δίκη είχε ξεκινήσει τυπικά στις 27 Οκτωβρίου ωστόσο η ουσιαστική εκκίνηση η ακροαματικής διαδικασίας, μετατέθηκε για σήμερα, καθώς τότε ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, δεν μπόρεσε να είναι παρών στη διαδικασία.

Σήμερα λοιπόν οι τρεις προφυλακισμένοι για τη ληστεία σε βάρος των δύο ηλικιωμένων στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 91χρονου άνδρα, βρέθηκαν ξανά στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.

Όπως πληροφορείται το sinidisi.gr η σημερινή διαδικασία κύλησε με την εξέταση τριών μαρτύρων από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια και Χρήστου Τσιμπούκη, ο οποίος εκπροσωπεί τον τρίτο κατηγορούμενο, ανιψιό του ηλικιωμένου ζευγαριού. Αξιοσημείωτο της δίκης είναι ότι διεξάγεται χωρίς παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στους τρεις συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα.

Σημειώνεται ότι λίγους μήνες μετά έφυγε από τη ζωή και η 85χρονη συζύγος του. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις είχαν αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (την αποφυλάκισή τους δηλαδή) με αιτιολογικό ότι δεν βρέθηκε δικό τους DNA στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Το DNA που εντοπίστηκε στα προς εξέταση δείγματα ανήκει μόνο στα θύματα και όχι στους κατηγορουμένους και αυτό έχει γίνει πλέον μια βασική παράμετρος, στην οποία βασίζεται η υπεράσπιση.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

Κορονοϊός: “Σκαρφάλωσαν” στα 175 τα νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 7.805 σε όλη την χώρα!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr