ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣτις 24 Οκτωβρίου κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Αγρινίου και Μεσολογγίου

Στις 24 Οκτωβρίου κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Αγρινίου και Μεσολογγίου

Συνέλευση του συντονιστικού φορέων για την υγεία

Στις 24 Οκτωβρίου κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Αγρινίου και Μεσολογγίου

Στην κεντρική πλατεία Αγρινίου στις 18:30

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στα γραφεία της Β`ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο, ανοιχτή συνέλευση για την λήψη αποφάσεων αλλά και τον συντονισμό δράσεων αναφορικά με τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, καθώς τα προβλήματα που αφορούν εδώ και καιρό στην στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί. Συζητήθηκαν ημερομηνίες δράσεων από το συντονιστικό των φορέων «Δικαίωμα στη Ζωή» και όλοι είχαν ως κοινό παρανομαστή, στην συζήτηση που διεξήχθη, τον δυναμισμό που πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για τον κόσμο που οφείλει να συμπαρασταθεί, μαζί με τους μαθητές, στην απαξίωση των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Νομού. Η νέα συνέλευση συλλόγων και φορέων που προκάλεσε το σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή», ως συνέχεια της πρωτοβουλίας, του μηχανοκίνητου κομβόι, που είχε διοργανώσει για την διάσωση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, ανέδειξε για ακόμα μία φορά τα προβλήματα τα οποία είναι γνωστά και υπαρκτά και αναφέρονται στην ουσιαστική επίλυσή τους μέσω των κινητοποιήσεων.

Όλοι συμφώνησαν, σε κλίμα συναίνεσης, τονίζοντας τον δυναμισμό που πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις με συμμετοχή από πολίτες αλλά και μαθητές οι οποίες θα μπορούσαν να συνοδευτούν με μαθητική συναυλία στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Συμφωνήθηκε επίσης και η διάδοση των κινητοποιήσεων που θα γίνει από τις ενορίες του νομού, μέσω επιστολής, των 10 σημείων που επισημαίνονται από τις αποφάσεις που ελήφθησαν, στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Το συντονιστικό των φορέων «Δικαίωμα στη Ζωή», συμφώνησε στο να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 18:30, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr