ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣτις 15/6 η ανάρτηση του κτηματολογίου στην Αιτωλοακαρνανία – Εκδήλωση ενημέρωσης από το ΤΕΕ (εικόνες)

Στις 15/6 η ανάρτηση του κτηματολογίου στην Αιτωλοακαρνανία – Εκδήλωση ενημέρωσης από το ΤΕΕ (εικόνες)

Στις 15/6 η ανάρτηση του κτηματολογίου στην Αιτωλοακαρνανία – Εκδήλωση ενημέρωσης από το ΤΕΕ (εικόνες)

Το TEE Αιτωλοακαρνανίας εν όψει της επικείμενης ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων Αιτωλοακαρνανίας – Ελέγχουμε – Επιβεβαιώνουμε – Διορθώνουμε».

Μέσω της εκδήλωσης αυτής δόθηκε η ευκαιρία στους μηχανικούς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τη διαδικασία ελέγχου και διόρθωσης πιθανών σφαλμάτων κατά τη διαδικασία της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωπος του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και Ευάγγελος Καραμπλιάς, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, Συντονιστής Αναδόχου της Μελέτης Κτηματογράφησης Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο και Σπύρος Βλάχος, Δασολόγος με Α’ Βαθμό – Προϊστάμενος του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας μιλώντας στη «Σ» τόνισε:

«στις 15 Ιουνίου θα γίνει η ανάρτηση του κτηματολογίου που αφορά το υπόλοιπο του νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκτός δηλαδή του Δήμου Αγρινίου.

Μέχρι τώρα υπήρχε η διαδικασία της προανάκρισης και των ενστάσεων της προανάκρισης, η οποία έληξε.

Από την ερχόμενη Τετάρτη (15/6) θα γίνει θα γίνει η ανάρτηση και μετά απ αυτό υπάρχει περιθώριο περίπου 2 μηνών για τους ντόπιους κατοίκους και 4 μήνες για τους κατοίκους του εξωτερικού για να υποβάλλουν ενστάσεις επί της ανάρτησης.

Η διαδικασία των ενστάσεων περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία και απαιτεί από τους πολίτες να απευθυνθούν στον μηχανικούς τους προκειμένου να υποβληθούν οι δηλώσεις ένστασης.

Για τελευταία φορά οι πολίτες θα μπορούν με σχετικά χαμηλό κόστος να κάνουν ενστάσεις, καθώς μετά το πέρας του διαστήματος που προαναφέραμε οποιαδήποτε μεταβολή στοιχείων του κτηματολογίου θα στοιχίζει πολύ και θα απαιτούνται δικαστικές διαδικασίες». 

Η υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου στην Αγία Τριάδα Αγρινίου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ