ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣτηρίζει τους πυρόπληκτους η Κοινότητα Σταμνάς

Στηρίζει τους πυρόπληκτους η Κοινότητα Σταμνάς

Στηρίζει τους πυρόπληκτους η Κοινότητα Σταμνάς

Με ανακοίνωση που απηύθηνε στους κατοίκους της Σταμνάς, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Σταμνάς Δημήτριος Μπούρος έκανε γνωστή τη στήριξη του Κοινωτικού Συμβουλίου προς τους πυρόπληκτους, μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανισμών πρόνοιας του Δήμου Μεσολογγίου.

Στόχος είναι η αποκατάσταση των πληγέντων από τη μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής στη Σταμνά.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Σταμνάς:
«Αγαπητοί χωριανοί
Στις 7/5/2021 Παρασκευή βράδυ ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά από φλεγόμενο τζάκι με αποτέλεσμα να επεκταθεί πολύ γρήγορα στο συγκρότημα κατοικιών αποτελούμενο από τέσσερες κατοικίες της οικογένειας Κουκορέμπα καταστρέφοντας τες ολοσχερώς.

Όλες οι οικίες είχαν κοινή ξύλινη κεραμοσκεπή παλιάς κατασκευής, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους που ήταν κατασκευασμένοι από ξύλο και άλλα εύφλεκτα υλικά, διασώθηκαν μόνο οι νέες κατασκευές που έγιναν πρόσφατα και ήταν κατασκευασμένες από μπετόν.

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής με έξι οχήματα και 12 πυροσβέστες σταμάτησε την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενες κατοικίες που βρίσκονταν πολύ κοντά ρίχνοντας τόνους νερού και τμήματα του συγκροτήματος που ήταν κατασκευασμένα με νέα υλικά.

Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά ο πόνος των ιδιοκτητών μεγάλος όταν σε λίγη ώρα είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνεται στάχτη.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα σταθεί δίπλα στους πυρόπληκτους ενεργοποιώντας τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Μεσολογγίου για την αποκατάσταση των πληγέντων από τη πυρκαγιά, όποιος θελήσει να προσφέρει την βοήθεια αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την κοινότητα του χωριού μας, σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσουμε τον τρόπο.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η κοινότητα εδώ και πάρα πολύς μήνες είχε στείλει επιστολές στην πυροσβεστική υπηρεσία και στην πολιτική προστασία για τους κινδύνους που διατρέχει το χωριό μας λόγω ιδιομορφίας του εδάφους και της θέσεως του.

Είχαμε ζητήσει διάνοιξη δρόμων περιμετρικά του χωριού μας και τώρα με αφορμή τις φωτιές εντός του οικισμού που δεν υπάρχει πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη.

Ίσως οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής θα πρέπει να μελετήσουν την δυνατότητα τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών εκεί που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα οχήματα πυρόσβεσης.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μπούρος Δημήτριος Αλκ»

Φωτογραφίες: etoliko.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr