ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣτην τελική ευθεία η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στην τελική ευθεία η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στην τελική ευθεία η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πιθανότατα τον επόμενο μήνα η μεταστέγαση

Θέμα χρόνου είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου να φύγει από το κέντρο της πόλης που στεγάζεται εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια και να μεταφερθεί σε νέο σύγχρονο κτίριο σε κομβικό σημείο της περιοχής του Μεσολογγίου, που θα διαθέτει άμεση πρόσβαση τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Από το 2012 είχε λήξει η σύμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την ιδιοκτησία του υπάρχοντος κτιρίου, λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, αλλά οι διαγωνισμοί για την εύρεση νέου χώρου δεν απέδιδαν.  Όμως αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και πιθανότατα τον επόμενο μήνα η υπηρεσία θα εγκατασταθεί στο νέο της  κτίριο, καθώς οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.

«Η νέα στέγη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου είναι πίσω από τα παλιά lidl στην παλιά Εθνική Οδό. Σε χώρο 600 τ.μ. και 5 συνολικά στρεμμάτων θα αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους πυροσβεστικούς σταθμούς της Δυτικής Ελλάδας, καθώς προβλέπεται, εκτός από τους χώρους γραφείων, το νέο κτίριο να περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο, πλυντήριο για τα οχήματα της υπηρεσίας, χώρο αναψυχής για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, ελικοδρόμιο, χώρους φιλοξενίας ξένων αποστολών, χώρο εκπαίδευσης των πυροσβεστών και συντήρησης των οχημάτων κλπ» δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. Μεσολογγίου και των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής της Αιτωλοακαρνανίας Χριστόφορος Μπόκας. 

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

«Όχι» στο περιβαλλοντικό τέλος

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr