ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΣτην πρώτη πεντάδα των εμβολιασμών καθηγητών το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Στην πρώτη πεντάδα των εμβολιασμών καθηγητών το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Στην πρώτη πεντάδα των εμβολιασμών καθηγητών το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Πρωταθλητές στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι οι καθηγητές πανεπιστημίου καθώς μόλις το 7% των πανεπιστημιακών είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στην πρώτη πεντάδα βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πρωταθλητής είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ουραγός το Eλληνικό Aνοιχτό Πανεπιστήμιο. Βέβαια, τα «φώτα» στους πανεπιστημιακούς βάζουν οι σπουδαίοι δάσκαλοι – καλλιτέχνες ή μόνο θεωρητικοί – της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι έχουν όλοι εμβολιαστεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει η «Καθημερινή», μεταξύ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων «πρωταθλητής» στους εμβολιασμούς είναι το Πάντειο, με μόλις το 3,18% των καθηγητών του ανεμβολίαστους. Στο Πάντειο εντυπωσιακά υψηλό είναι και το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών του (78%).

«Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τον αποτελεσματικό και συστηματικό έλεγχο των πιστοποιητικών, που διεξάγεται καθημερινά, φανερώνουν ότι στο Πάντειο η ακαδημαϊκή κοινότητα επέστρεψε καλά προετοιμασμένη στη διά ζώσης διδασκαλία, αποφασισμένη να κρατήσει το πανεπιστήμιο ανοιχτό. Την εβδομάδα αυτή εξάλλου λειτούργησε εμβολιαστικό κέντρο στο Πάντειο με βάση ραντεβού που είχαν κανονιστεί εγκαίρως» ανέφερε η πρύτανης του ιδρύματος κ. Χριστίνα Κουλούρη.

Την πρώτη πεντάδα των ΑΕΙ συμπληρώνουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης (με ανεμβολίαστο το 4% του μόνιμου διδακτικού προσωπικού), το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (με 4,88%), το Πανεπιστήμιο Πατρών (με 5,47%), και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (με 5,50%).

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται τα Πανεπιστήμιο Αιγαίου (5,62%), Πανεπιστήμιο Αθηνών (6,05%), Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (6,06%), Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (6,12%), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (6,28%), ΕΜΠ (6,29%), το Πολυτεχνείο Κρήτης (6,60%), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (6,83%), Παν. Δυτικής αττικής (6,94%), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (7,14%), Παν. Δυτικής Μακεδονίας (7,60%), ΑΠΘ (7,61%), Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (8,35%), Ιόνιο Πανεπιστήμιο (8%), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (8,53%), Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (9,69%), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (10,75%), ΑΣΠΑΙΤΕ (11,76%), Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (16,22%).

Βεβαίως μεταξύ των ανεμβολίαστων υπάρχουν διδάσκοντες που δεν τους επιτρέπει για λόγους υγείας να εμβολιαστούν.

Τα ποσοστά βεβαίως πρέπει να ερμηνευθούν σε συνδυασμό με τα μέλη ΔΕΠ κάθε ΑΕΙ.

Ενδεικτικά, το ΕΑΠ και η ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν λίγα μέλη ΔΕΠ (37 και 17 αντίστοιχα) με αποτέλεσμα ο μικρός αριθμός ανεμβολίαστων καθηγητών – ίσως και για λόγους υγείας – να αυξάνει το ποσοστό. Αντίθετα, ΑΕΙ με μεγάλο αριθμό μέλη ΔΕΠ δεν δικαιολογούνται να έχουν μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων.

Πηγή: thebest.gr

Δείτε πώς είναι σήμερα ο γιος της Ευρυδίκης και του Γιώργου Θεοφάνους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr