ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτην πόλη μια χαρά συζητάμε, γιατί στα δίκτυα πέφτει “ξύλο”;

Στην πόλη μια χαρά συζητάμε, γιατί στα δίκτυα πέφτει “ξύλο”;

Στην πόλη μια χαρά συζητάμε, γιατί στα δίκτυα πέφτει “ξύλο”;

Το παρατήρησε ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Αγρίνιο: ενώ βγαίνω, λέει, έξω στην πόλη και η συζήτηση γίνεται πολιτισμένα, άντε με μερικές υπερβολές, όταν μπαίνω στο facebook κάτω από ανάρτηση για τις εκλογές γίνεται μύλος!

Κραυγές, χαρακτηρισμοί, απαξίωση, ύβρεις καλυμμένες και φυσικά υπαινιγμοί για συμφέρονται, χρηματισμούς και διασπάθιση χρήματος. Γιατί στα δίκτυα συμβαίνει κατά κόρον αυτό;

Η απάντηση είναι για τον ίδιο λόγο που συμβαίνουν όλα στον εικονικό κόσμο των social media. Και ευτυχώς που στο facebook έγινε υποχρεωτικό το όνομα και τα υπαρκτά στοιχεία να λέτε, αλλιώς αν επιτρεπόταν η ανωνυμία όπως στο πρώην twitter και νυν “x”, θα έκλαιγαν μανούλες!

Οι εξηγήσεις είναι πολλές. Ο κόσμος έχει οργή κι αυτά που μπορεί να τα πει πίσω από ένα πληκτρολόγιο δεν τα λέει σε προσωπικό επίπεδο.

Μετά είναι και ο άπλετος χρόνος που έχουν τόσες χιλιάδες γύρω μας που δεν κάνουν τίποτε και είτε έχουν λεφτά είτε δεν έχουν μην κάνοντας τίποτε. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να βρεις κάτι να ασχοληθείς. Δεν το έλεγαν τυχαία οι αρχαίοι πρόγονοι το “αργία μήτηρ πάσης κακίας”… Απλά δεν ήξεραν την αεργία και το…ξύσιμο στην δημόσια υπηρεσία εκτός από την αργία!

Τέλος, πρόκειται στην τελική για πολλά ημερολόγια που το ένα πέφτει πάνω στο άλλο, αυτό είναι τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν είναι ενημέρωση. Οι συμπολίτες και συνδημότες δεν γράφουν “άρθρα” όπως νομίζουν πολλοί.

Κυρίως προσπαθούν να περάσουν και σε άλλους την ατζέντα τους, όποια κι αν είναι αυτή. Να επηρεάσουν και να επηρεαστούν. Κι εκεί πάνω βγαίνουν πάθη!

Υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, ότι για πολλούς όλη αυτή η φαγωμάρα είναι διασκέδαση και lifestyle όμως αυτό εμπίπτει σε άλλη ανάλυση, ψυχιατρικού περιεχομένου.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Οι δουλειές, άλλο ένα μείζον θέμα που δεν θίγει κανείς στις εκλογές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ