ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτην Πάτρα προφανώς μετά το Ρίο είναι απαγορευτικές οι αποστάσεις

Στην Πάτρα προφανώς μετά το Ρίο είναι απαγορευτικές οι αποστάσεις

Στην Πάτρα προφανώς μετά το Ρίο είναι απαγορευτικές οι  αποστάσεις

Μία Σχολή δεν μπορεί να λειτουργεί Τμήματα σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (νομούς) και σε αποστάσεις που είναι απαγορευτικές για οποιασδήποτε μορφής ακαδημαϊκές συνέργειες, διδακτικές ή ερευνητικές.

Αυτή η φράση επαναλαμβάνεται αρκετές φορές στην πρόταση αναδιοργάνωσης του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μια προσπάθεια της Επιτροπής που συνέταξε το Σχέδιο, να τεκμηριώσει κυρίως τις προτεινόμενες μεταφορές Τμημάτων από το Αγρίνιο, το Αίγιο και την Ηλεία στην Πάτρα.

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, της τηλεκπαίδευσης και του 5G, είναι άραγε απαγορευτική η απόσταση Αγρίνιο – Πάτρα, Πύργος – Πάτρα και Πάτρα – Αίγιο;

Τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει σε πλείστα όσα διαπανεπιστημιακά μεταπτυχιακά προγράμματα, σε συνεργασία με άλλα ελληνικά πανεπιστήμια, με πανεπιστήμια της Κύπρου και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντελώς ενδεικτικά μέσα από ένα σωρό συνεργασιών του Πανεπιστημίου Πατρών με άλλα Ιδρύματα θα αναφέρουμε δύο παραδείγματα.

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας λειτουργεί το Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο ‘’Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση’’.

Ένα άλλο και αξιολογότατο ειρήσθω εν παρόδω παράδειγμα είναι το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα NANOMED, που προσφέρει υψηλής ποιότητας πολύ-επιστημονική εκπαίδευση στο αναδυόμενο πεδίο των Νανοφάρμακων.  Σε αυτό συμμετέχουν τέσσερα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, που συγκέντρωσαν την εμπειρογνωμοσύνη τους στην Νανοϊατρική/Νανοφάρμακα, για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το Πανεπιστήμιο Paris (Γαλλία), το Πανεπιστήμιο Pavia (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο Angers (Γαλλία) και το δικό μας Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συνέργειες λοιπόν με Πανεπιστήμια στην Γαλλία, στην Ιταλία, στην Κύπρο… και δεν μπορούν να υπάρξουν συνέργειες π.χ. του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος με τα υπόλοιπα τμήματα της Πολυτεχνικής στην Πάτρα;

Εφημερίδα Συνείδηση

Ένα διαφορετικό και ίσως πιο σοβαρό σενάριο για το Πλατυγιάλι;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr