ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτην Κυπάρισσο ο Μητροπολίτης Κανάγκας Π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός

Στην Κυπάρισσο ο Μητροπολίτης Κανάγκας Π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός

Στην Κυπάρισσο ο Μητροπολίτης Κανάγκας Π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός

Στην γενέτειρά του την Κυπάρισσο θα βρίσκεται ο Μητροπολίτης Κανάγκας π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός την Κυριακή 22 Αυγούστου, επιτελώντας τα χριστιανικά του καθήκοντα στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία , στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΝΑΓΚΑΣ Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος εγεννήθη εν Κυπαρίσσω, Επαρχίας Τριχωνίδος Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1973. Ετελείωσε το Δημοτικόν Σχολείον εις το Αγρίνιον, όπου και συνεδέθη πνευματικώς μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος διπλώματος Master του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» με θέμα Όψεις της νηστείας κατά την καθαρά εβδομάδα».

Το 1997 εκάρη μοναχός εις την ιστορικήν Ιεράν Μονήν Γηροκομείου Πατρών υπό του μέχρι σήμερον Ηγουμένου Αρχιμανδρίτου Συμεών Χατζή και της οποίας διετέλεσε ηγουμενοσύμβουλος έως της ημέρας της αναχωρήσεώς του διά την Ιεραποστολήν εις την Αφρικήν. Το 1997, επίσης, και την επομένην ημέραν της μοναχικής του κουράς εχειροτονήθη διάκονος εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος Πατρών και το έτος 2002 εχειροτονήθη Πρεσβύτερος εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Παρασκευής Άνω Πόλεως Πατρών υπό του τότε Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου λαβών αυθημερόν και το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Το έτος 2003 έλαβε την Πνευματικήν Πατρότητα υπό του ιδίου Μητροπολίτου εις την Ιεράν Μονήν Γηροκομείου. Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ, εφημέριος, πνευματικός και κατηχητής Ιερών Ναών των Πατρών. Ετοποθετήθη υπό του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, προιστάμενος του ιστορικού και κεντρικού Ναού της Πόλεως των Πατρών Αγίου Νικολάου, τον οποίον και ανεκαίνισε εκ βάθρων.

Εις δε τον αύλειον χώρον του ως ανω ναού ανήγειρε παρεκκλήσιον προς τιμήν του νεοφανούς Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, μετά του οποίου ήτο παιδιόθεν συνδεδεμένος εν Αγίω Όρει. Διωρίσθη υπό του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου Αρχιερατικός Επίτροπος της περιφερείας Βραχνείκων και Παραλίας. Εξεπροσώπησε την Ιεράν Μητρόπολιν Πατρών εις λειτουργικά συνέδρια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το έτος 2016 ενετάχθη εις τον ιερόν κλήρον του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και μετέβη κατ’ εντολήν του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ εις την Ιεράν Μητρόπολιν Κινσάσας, προκειμένου να ενισχύση το έργον της εκεί Μητροπόλεως. Διωρίσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό.

Τη 30η Νοεμβρίου 2017 διωρίσθη υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας. Τη 26η Νοεμβρίου 2018 προτάσει της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ εξελέγη υπό της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Κανάγκας.

kiparissos.blogspot.com

3o Φεστιβάλ Messolonghi By Locals: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr