ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτην Αιτωλοακαρνανία ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Αντώνης Σαμαράς

Επαναφέρει την εκτροπή του Αχελώου ο Σαμαράς, την στιγμή που το ΣτΕ ακύρωσε την υπόθεση 5 φορές με πιο πρόσφατη τον Ιανουάριο του 2014

Στην Αιτωλοακαρνανία ο Αντώνης Σαμαράς

Την ερχόμενη Κυριακή 11/01 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, πιθανότατα και στο Θέρμο. «Αυτογκόλ» Σαμαρά για την εκτροπή του Αχελώου από τη Λάρισα

 

Στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να επισκεφτεί την Αιτωλοακαρνανία. Αν και το πρόγραμμά του είναι ακόμη υπό διαμόρφωση θα επισκεφτεί σίγουρα το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, ενώ πιθανότατα να μεταβεί και στο Θέρμο. Η μετάβασή του εκεί θα συνδυαστεί με την επίσκεψή του στο σχεδόν έτοιμο νέο μουσείο.
Η επίσκεψή του κ Σαμαρά στο νομό αποτελεί δική του πρωτοβουλία η οποία αποσκοπεί στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματός του στην περιοχή και στα όσο το δυνατόν καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.

Αν και αυτή είναι η στόχευση του πρωθυπουργού, ήδη φρόντισε να βάλει «αυτογκόλ», καθώς κατά την προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα το περασμένο Σάββατο, θέλοντας να ικανοποιήσει τους Θεσσαλούς ψηφοφόρους του επανέφερε το θέμα της εκτροπής του Αχελώου χαρακτηρίζοντάς το ως έργο «φιλικό» προς το περιβάλλον, παρ’ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας το έχει παγώσει πέντε φορές, δικαιώνοντας έτσι την πλευρά και τις θέσεις των Αιτωλοακαρνάνων έναντι αυτών των Θεσσαλών.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επί λέξει στη Λάρισα: «Φίλες και φίλοι θέλω να σας πω ότι εγκρίθηκαν ήδη τα σχέδια διαχείρισης των υδάτων και στη Θεσσαλία. Αυτό επιτέλους ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου που είναι ήδη όπως ξέρετε στο 80% έτοιμο ενώ τώρα ξεκίνησαν από την ΔΕΗ για την ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας για την παραγωγή φτηνής, αλλά και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας. Και ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τη μάχη για να μην γίνει ο Αχελώος, τι θα έκαναν τότε με τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες που χωρίς το έργο αυτό θα έπρεπε να σταματήσουν την παραγωγή».

Βέβαια, ο κ. Σαμαράς εκτός ότι δεν σκέφτηκε τις αποφάσεις του ΣτΕ που σταμάτησε την εκτροπή αρχικά το 1994 (με 2 αποφάσεις) και στο εξής το 2000, το 2005, το 2006 και την τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2014, με αιτιολογία της Ολομέλειας του ΣτΕ, ότι η εκτροπή παραβιάζει ευθέως την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, δεν σκέφτηκε ούτε ότι ο επόμενος σταθμός του είναι η Αιτωλ/νία, την οποία αφορά άμεσα το θέμα αυτό και μάλιστα από την εξαγγελία αυτή θίγεται. Συνεπώς, πλην των ευρημάτων που θα κληθεί έτσι κι αλλιώς να απαντήσει μέσω της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς, πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι αν υποστηρίξει την τοποθέτησή του στην Λάρισα τότε ακυρώνει επί της ουσίας την ομιλία του στο Αγρίνιο, ενώ αν κάνει το αντίθετο, αν διαψεύσει τα λεγόμενά του στην Λάρισα, πάλι χαμένος θα βγει.

Σημασία έχει βέβαια να τηρηθούν τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα, χωρίς προεκλογικές «διακρίσεις» και προεκλογικές μετρήσεις ως προς τους ψηφοφόρους.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr