ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτην Αιτωλοακαρνανία δεν τους αγχώνουμε για σιδηροδρομικό δίκτυο !

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν τους αγχώνουμε για σιδηροδρομικό δίκτυο !

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν τους αγχώνουμε για σιδηροδρομικό δίκτυο !

Μιας και το τελευταίο διάστημα είναι στην μόδα τα οδικά έργα που γίνονται ή θα γίνουν στην Δυτική Ελλάδα και έχουν πλέον περάσει και ο υπουργός και ο υφυπουργός στα μέρη μας, νομίζουμε ότι το κεντρικό κράτος έχει καταφέρει να μας κάνει να ξεχάσουμε κάτι… αναπτυξιακό. Κι εξηγούμαστε.

Βλέπαμε ξανά το τελευταίο Regional Growth Conference 2022, στην Πάτρα που έγινε προ δύο εβδομάδων και παρατηρούσαμε την ατζέντα που υπήρξε.

Να μην τα πολυλογούμε, ο υφυπουργός κ. Καραγιάννης για την περιοχή μας είπε τα γνωστά. Άκτιο-Αμβρακία το ’23, παράκαμψη Αμφιλοχίας πάλι το ’23 και σύνδεση Λευκάδας με Άκτιο και Δυτικό Άξονα, επίσης το ’23. Αυτά και τέλος.

Η ομιλία του όμως είχε και συνέχεια με ένα σεβαστό της κομμάτι να κάνει αναφορά στα σιδηροδρομικά δίκτυα στην Δυτική Ελλάδα όπου είπε: «Ολοκληρώνουμε τις εργασίες και τους διαγωνισμούς στα τμήματα Κιάτο – Ροδοδάφνη και Ροδοδάφνη – Ρίο με συνολικό προϋπολογισμό 565 εκατομμύρια €, δημοπρατήσαμε το μεγάλο έργο από το Ρίο ως το λιμάνι της Πάτρας με το μεγάλο κομμάτι της υπογειοποίησης εντός του αστικού ιστού της πόλης με προϋπολογισμό 470 εκατομμύρια και προχωράμε στην αναβάθμιση της γραμμής από τη Κάτω Αχαγιά ως το Πύργο που το τρένο δεν φτάνει σήμερα».
Παρατηρήσατε κάτι έτσι; Λάμπει δια της απουσίας της η Αιτωλοακαρνανία!

Τελευταία μας δυνατή προσπάθεια, άλλωστε, στα σιδηροδρομικά πράγματα ήταν εκείνη που μας είχαν φτιάξει μια γραμμούλα για ένα… τρενάκι αλλά η απόσταση ανάμεσα στις ράγες δεν ήταν η σωστή.
Έχουμε καταφέρει να έχουμε πάρει ένα μεγάλο άγχος από τις κυβερνήσεις, δεν χρειάζεται να σπάνε το κεφάλι τους για σιδηρόδρομο! Απλά δεν έχουμε και πάμε παρακάτω! Αναπτυξιακός σχεδιασμός χωρίς σιδηρόδρομο βέβαια δεν υφίσταται αλλά ας μην γινόμαστε γκρινιάρηδες…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Μεσολόγγι: Έκλεψε ό,τι βρήκε μέσα σε Ίδρυμα και προκάλεσε φθορές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ