Στην Αιτωλοακαρνανία ο Στέφανος Κασσελάκης πριν από τις ευρωεκλογές - Συνέντευξη Τύπου από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Μίλτος Ζαμπάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει διέξοδο

(Από αριστερά) Μάρθα Παπακωστοπούλου, Γιώργος Ξενάκης και Μίλτος Ζαμπάρας

Η είδηση ότι προς τα τέλη Μαΐου θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης ενώ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην περιοχή  και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της παράταξης, έγινε γνωστή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο το απόγευμα της Τρίτης (14.5.24).

Εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου που θα διεξαχθούν σε μια κρίσιμη καμπή για την Ε.Ε. και εν μέσω πολυκρίσεων και γεωπολιτικών εντάσεων, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει μια ουσιαστική και δυναμική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αρχικά, στη συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης,  μίλησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Γιώργος Ξενάκης και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας.

(Από αριστερά) Μάρθα Παπακωστοπούλου, Γιώργος Ξενάκης και Μίλτος Ζαμπάρας

Ο κ. Ξενάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής. Μίλησε για την  έλλειψη υποδομών, στον τομέα της Υγείας και έκανε λόγο για υποβάθμιση των δύο Νοσοκομείων (Αγρινίου και Μεσολογγίου) και των Κέντρων Υγεία. Έθιξε ζητήματα μείζονος σημασίας για την  καθημερινότητα, και αναφερόμενος στη φορολογία σημείωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί από το ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για το αφορολόγητο. Εκτενή αναφορά έκανε στα προβλήματα του αγροτικού τομέα αλλά και στη νέα ΚΑΠ, στο δρόμο Αγρίνιο - Καρπενήσι και στις αλλαγές στο νέο δικαστικό χάρτη  καθώς και στην ανάγκη στήριξης των πανεπιστημιακών τμημάτων  σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Ειδικά για την εκτροπή του Αχελώου για την οποία εξέφρασε τη διαφωνία του, σχολίασε ότι στην κυβέρνηση άνοιξε και πάλι η όρεξη να την υλοποιήσει. .

Ο βουλευτής Μίλτος  Ζαμπάρας εστίασε στις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη, εκφράζοντας φόβους για υποβάθμιση ακόμα και κλείσιμο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου λόγω των τραγικών ελλείψεων, ιδίως σε προσωπικό.

«Η Κυβέρνηση έχει δείξει την πρόθεσή της για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, το οποίο είναι από τα Νοσοκομεία της χώρας στο οποίο θα εφαρμόσει το πιλοτικό σχέδιό της που βασίζεται στη λογική της υποβάθμισης» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Ζαμπάρας.

Μιλώντας για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει διέξοδο, διότι διαθέτει πρόγραμμα και στελέχη. Οφείλουμε να «στείλουμε» στην κοινωνία «μήνυμα» ότι πρέπει να ψηφίσει, διότι η ψήφος της είναι δύναμη και μπορεί να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς».

«Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για τις ευρωεκλογές και μαζί του να συνδιαμορφώσουμε το καινούργιο, μαζί και με τον καινούργιο Αρχηγό και με καινούργιες ιδέες, με πρώτη αφετηρία τις εκλογές της 9ης Ιουνίου» κατέληξε από  ο κ. Ξενάκης.

Δείτε video από τη συνέντευξη Τύπου:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΧΥΤΑ Στράτου – Μονάδα απορριμμάτων: Κι άλλη παράταση στο διαγωνισμό

Στο Δήμο Αγρινίου υποβλήθηκαν δύο αιτήματα για νέα παράταση στο διαγωνισμό