«Στοίχημα» η επίθεση

Ο Μάκης Χάβος έχει πει από την αρχή ότι θέλει φέτος ο Παναιτωλικός να είναι πρωταγωνιστής σε όλα σχεδόν τα ματς, εντός και εκτός έδρας, πλήν εκείνων που οι αντίπαλοι λογίζονται – θεωρητικά και πρακτικά- ανώτερες ομάδες. Περισσότερο βέβαια εντός έδρας και ήλθε η ώρα με τον Πανθρακικό, ύστερα από τους αγώνες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Οπωσδήποτε οι κυανοκίτρινοι δεν θα μπορούσαν  να περιμένουν ότι θα γίνουν το «αφεντικό» του αγώνα απέναντι στους ερυθρόλευκους και τον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά με ομάδες σαν αυτή της Κομοτηνής… επιβάλλεται. Μέχρι τώρα, πάντως, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να δείξει τέτοιες αρετές σε όλα τα εκτός έδρας ματς και πολύ περισσότερο σ’ αυτό με τον «εύκολο»  Εργοτέλη, όπου στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί πήραν τον έλεγχο απόλυτα. Στον αντίποδα, από πλευράς ελέγχου του παιγνιδιού, η ομάδα του Μάκη Χάβου τα πήγε καλύτερα του αναμενομένου στο Περιστέρι και πολύ περισσότερο στηνΤρίπολη.

Την Κυριακή ο Παναιτωλικός καλείται να δείξει τις δυνατότητές του απέναντι σε ομάδα που μοιραία θα έχει περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς και λογίζεται σ’  εκείνες της ίδιας περίπου ταχύτητας με την ομάδα του Αγρινίου. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν πλέον άλλες απουσίες εκτός του Θεοδωρίδη, στην επιθετική γραμμή, οπότε πρέπει να δείξουν  έστω ένα μέρος από τις επιθετικές τους αρετές, κόντρα σε ομάδα που αμύνεται οργανωμένα και ίσως μαζικά.

Η μέχρι τώρα παρουσία  του Χάβου  στον Αγρινιώτικο πάγκο έχει δείξει ότι μπορεί να εκπεδεύσει την ομάδα του στην κατοχή μπάλας, όχι όμως κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Ο Παναιτωλικός πήγαινε τη μπάλα μέσα από τη δουλειά της ομάδικής τακτικής μέχρι ένα σημείο, αλλά για την καλή τελική πάσα, ή  το σωστό τελείωμα της φάσης απαιτούνταν η ατομική ικανότητα και ο αυτοσχεδιασμός ή η έμπνευση κάποιων πακτών. Στη Β΄Εθνική ήταν ο Καμαρά, ο Σίσιτς, ο Μπόγιοβιτς και ενίοτε ο Μπελόν, ενώ πέρσι κυρίως ο Καμαρά αλλά μαζί του ο Γκάλο, ο Μπακάκης, ο Τζούνιορ, ο Θεοδωρίδης.

Φέτος έχει δείξει να μπορεί να «αναλάβει» αντίστοιχο ρόλο ο Μαρτίνες και στα επόμενα ματς θα φανεί εάν θα υπάρξουν κι άλλοι. Εκτός κι αν ο προπονητής του Παναιτωλικού παρουσιάσει πλέον ένα σύνολο με περισσότερες επιθετικές αρετές και πλουραλισμό. Η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι Έλληνες προπονητές έχουν να επιδείξουν τέτοιο έργο…

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr