ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΣτη «ζυγαριά» τα φλέγοντα θέματα

Στη «ζυγαριά» τα φλέγοντα θέματα

Δύο είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν αυτή την εποχή τους ανθρώπους της Π.Α.Ε. Παναιτωλικός, έχουν δε να κάνουν με τον μεταγραφικό τομέα και την μεγαλύτερη δυνατή πώληση στις κάρτες Διαρκείας. Μάλιστα τα θεωρούν αλληλένδετα και ξέρουν  πως για να διατεθούν πολλά εισιτήρια χρειάζεται τέτοια μεταγραφική δραστηριότητα, που να αναθερμάνει το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι στενοί συνεργάτες του Κωστούλα εκτιμούν πως τα  Διαρκείας που θα διατεθούν σίγουρα με το «καλημέρα» θα ξεπεράσουν τα 1.000 εφόσον οι τιμή τους θα είναι πιο χαμηλή. Στο θέμα αυτό, όπως έχουμε γράψει, το συμπέρασμα στην ΠΑΕ είναι πως πρέπει να υπάρξει μείωση της τάξης τουλάχιστον του 30% σε σχέση με πέρσι. Και παρότι μια τέτοια μείωση είναι η ελάχιστη που θα μπορούσε να φέρει άλλη διάθεση, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού δεν ήταν πολύ θετικός. Βέβαια μόλις χθες ανέφερε σε δήλωση μειώσεις 35%, αλλά ήταν σαφές πως αυτό δεν αντιπροσωπεύει  όλες τις κατηγορίες των καρτών Διαρκείας. Και επειδή η δήλωση έγινε περισσότερο με την μορφή παρέμβασης στις Δημοτικές εκλογές, ήταν φυσικό ο Κωστούλας να θέλει να δημιουργήσει θετικό κλίμα για να έχει απήχηση η άποψή του. Δημοσιογραφικά και από πληροφορίες που διαρρεουν εξάγεται το συμπέρασμα πως μέχρι την τελευταία στιγμή της ανακοίνωσης οι τιμές θα ανεβοκαταβαίνουν.
Γνωρίζουμε επίσης πως η πραγματική επιδίωξη  θα είναι να ξεπεραστούν οι 3.000 πωλήσεις στα Διαρκείας, παρότι «ανοιχτά» θα τεθούν τα 2.500 ως στόχος. Να θυμίσουμε πως πέρσι στην ΠΑΕ προσδοκούσαν τις πωλήσεις του 2011 που ξεπέρασαν τις 4.000, κάτι που πλέον μοιάζει ανέφικτο. Επίσης έχει ήδη συζητηθεί πως, βάσει εμπειρίας,  η δυναμική των πρώτων ημερών καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Κάπου εκεί μπαίνουν και τα… δύσκολα, καθώς ο τρόπος να αποκτηθεί αυτή η δυναμική έχει να κάνει με τις μεταγραφές.

Μεταγραφικοί
ελιγμοί

Αυτές οι εκτιμίσεις  θα σταθούν  αιτία προσπάθειας να αποκτηθούν όσο γίνεται πιο νωρίς παίκτες που να δημιουργούν προσδοκίες με το βιογραφικό τους, έστω κι αν δεν θα αποτελούν πρώτες επιλογές, με την πεποίθηση πως σταδιακά τα κασέ θα επιτρέψουν και καλύτερους παίκτες. Είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε επίσημα πως δεν υπολογίζονται παίκτες με συμπάθειες στην εξέδρα, σαν τον Τζούνιορ και τον Μπόγιοβιτς.
Ανάμεσα στους άμεσους μεταγραφικούς στόχους είναι οι Τσαμπούρης και Φωτάκης για τους οποίους έχουμε γράψει πρόσφατα και μαζί τους ο 26χρονος μεσοεπιθετικός Γιώργος Γεωργιάδης (φωτο) του ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος ήταν πολύ πιθανό να υπογράψει άμεσα και εάν ο Παναιτωλικός ανέβαζε λίγο την προσφορά, αλλά η άφιξη Αναστασιάδη στην Τούμπα φρέναρε την υπόθεση για την ώρα, παρότι λήγει το συμβόλαιό του.
Κατά τα άλλα εκεί που ποντάρει η ΠΑΕ στον μεταγραφικό σχεδιασμό είναι η αγορά του εξωτερικού, επιλογή για την οποία υπήρξε  ικανοποίηση  σε συνδυασμό με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, την προηγούμενη σεζόν. Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφορία, αλλά όχι διασταυρωμένη, ο Χάβος έχει δώσει ήδη την συγκατάθεσή του για να ανοίξουν διαπραγματεύσεις με δύο λατινοαμερικάνους και έναν από χώρα των Βαλκανίων, που αγωνίζονται στο κέντρο και την επίθεση.
Στο μεταξύ αποτελεί παρελθόν ο Πασχάλης Μελισσάς, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναιτωλικός: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Παναιτωλικού για τη συνεργασία που είχαμε. Τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΠΑΕ, το προπονητικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου και όλους όσους συνεργαστήκαμε τον ενάμιση χρόνο που είμαι στην ομάδα. Να ευχαριστήσω επίσης τον κόσμο για την υποστήριξη και συμπαράσταση που παρείχε στην προσπάθειά μας και σε εμένα προσωπικά. Εύχομαι στον Παναιτωλικό την επόμενη σεζόν να φτάσει ακόμα ψηλότερα, όπως του αξίζει».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr