ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτη θεωρία τέσσερα εμβόλια, στην πράξη δύο

Στη θεωρία τέσσερα εμβόλια, στην πράξη δύο

Στη θεωρία τέσσερα εμβόλια, στην πράξη δύο

Στη θεωρία τέσσερα εμβόλια, στην πράξη δύο

Κάποια πράγματα μάλλον δεν πρέπει να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς. Ιδίως σε ό,τι αφορά την υγειονομική κρίση και τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Και εξηγούμαστε: άνοιξε χθες η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 35 έως 39 ετών η οποία πλέον μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Αυτά στη θεωρία στην πράξη όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Για παράδειγμα, στην Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο συγκεκριμένα δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το εμβόλιο της johnson & johnson, όπως και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, γιατί επί του παρόντος αυτό έχει διοχετευτεί αποκλειστικά στα νησιά.

Επίσης στο Αγρίνιο δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι σήμερα εμβολιαστική γραμμή για το εμβόλιο της moderna.

Επομένως, από τα τέσσερα εμβόλια στην πραγματικότητα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως και για άλλες, διαθέσιμα στην Αιτωλοακαρνανία είναι μόνο τα εμβόλια της Pfizer/Biotech και της AstraZeneca.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που κάποιοι Αγρινιώτες έχουν επιχειρήσει να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στη γειτονική μας Λευκάδα.

Βεβαίως μιλάμε για ένα μεμονωμένο αριθμό που φαίνεται να έχει καταφέρει να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό στην Λευκάδα και αυτό γιατί ήδη εδώ και αρκετές ημέρες η Λευκάδα εμφανίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κάλυψης άνω του 90% των διαθέσιμων εμβολιαστικών ραντεβού.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Τσιχριτζής άνοιξε των χορό των αποκαλύψεων για τα παζάρια με τα Τμήματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr