ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣτη νέα ΔΙΣ η υπόθεση των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Κυθήρων

Στη νέα ΔΙΣ η υπόθεση των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Κυθήρων

Στη νέα ΔΙΣ η υπόθεση των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Κυθήρων

Στη νέα ΔΙΣ που συνεδριάζει από αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα για τις ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Να αναφερθεί ότι η προηγούμενη ΔΙΣ είχε παραπέμψει τους δύο Μητροπολίτες σε εκκλησιαστικούς ανακριτές (Δημητριάδος Ιγνάτιο και Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο) για να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα λόγω ανεπαρκών εξηγήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ πρότεινε η υπόθεση των δύο Αρχιερέρων να τεθεί στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, ζήτησε για το μείζον όφελος της Εκκλησίας να μην γίνουν ανακρίσεις και δίκη, κατά των Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κύθηρων Σεραφείμ.

Αμέσως μετά την πρόταση του Αγίου Μάνης, μέσα σε πνεύμα αγάπης και ενότητας ακούστηκαν διάφορες απόψεις από τους Αρχιερείς, ενώ επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο Μακαριώτατος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις τοποθετήσεις και την συζήτηση εντός της Ιεραρχίας για το εν λόγω ζήτημα, οι Αρχιερείς σημείωσαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μη διαταραχθεί η ενότητα της Εκκλησίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι το κλίμα που επικράτησε στην Ιεραρχία, ήταν η Εκκλησία να μην βιώσει ξανά τέτοιο πειρασμό που θα πληγώσει το Σώμα Της.

Ηλίας Μόσιαλος – κορονοϊός: Αυτά πρέπει να γίνουν στη νέα φάση της πανδημίας

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr